Disney Plus’a AK Parti’den bir tepki daha! Lisansı iptal mi edilecek?

Disney Plus'ın Atatürk dizisini platformda yayınlamam kararı ülkeyi ayağa kaldırırken AK Parti’den yeni bir açıklama daha geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman tarafından yapılan açıklamada, “Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

featured

FOX’un dijital platformu ABD merkezli Disney Plus, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamama kararı aldı. 8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV’de “Türkiye’ye armağan” sloganıyla yayınlanmasına karar verildi. Bu karar üzerine AK Parti’den bir açıklama daha geldi.

DİSNEY’DEN AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine Disney’den gelen açıklamada ise “Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var” ifadeleri kullanılmıştı.

“BU TAVIR 85 MİLYONA YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR”

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada Disney Plus’un aldığı kararı Türk milletine yapılmış bir hakaret olarak değerlendirdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlığının simgesidir. Bu tavır 85 milyona yapılmış bir tavırdır. Ulus aşırı dijital ağların kendilerini toplumların milletlerin üzerinde görmesi yeni bir vesayet düzeni doğurmaktadır. Bu vesayet düzeni asla kabul edilemez. Kimse kendini Türk milletinin üzerinde göremez” dedi.

“EN SERT YAPTIRIMLAR UYGULANACAK”

Disney Plus’ın aldığı karara en sert yaptırımların uygulanacağını belirten Hüseyin Yayman, sözlerine şöyle devam etti:

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir