Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluna Trump mı, Biden mı? Sorusu

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluTürkiye‘nin dış politikasıyla ilgili olarak SETA bünyesinde hazırlanan Kriter Dergisi’ne konuştu.

Soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, ABD’de mevcut başkan Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden’ın karşı karşıya geldiği başkanlık seçimini değerlendirdi.

“Bu karar sadece ABD halkına aittir”

Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak “Ne öngörüyorsunuz, özellikle Türk-Amerikan ilişkileri bakımından kimin kazanması daha pozitif bir tablo oluşturur?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“İlişkilerimizin gelişmeye devam edeceğine inanıyorum”

Biden başta olmak üzere bazı ABD’li siyasetçilerin seçim kampanyası sırasında Türkiye’deki iç siyasi tartışmaları alet etme çabalarına şiddetle karşı çıkmaya devam edeceklerini vurgulamak istediğini belirten Çavuşoğlu, yanıtını şöyle tamamladı:

“Ülkemiz geçmişte hem Cumhuriyetçi, hem de Demokrat yönetimlerle müttefiklik ruhuyla uyumlu bir şekilde yakından çalışmıştır. Bu itibarla, bugün de ABD’yle köklü ilişkilerimizin, ABD Başkanı’nın siyasi kimliğinden bağımsız olarak gelişmeye devam edeceğine inanıyoruz. Mevcut bölgesel ve küresel konjonktür, ikili ilişkilerimizi daha da önemli kılmıştır. Önceliğimiz, sorunlarımızı çözüme kavuşturmak ve mevcut fırsatlardan azami derecede faydalanmak olacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir