Dışişleri Bakanı Fidan ile görüşen Macaristan’dan kritik İsveç kararı

NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin şartlarını karşılamakla yükülü olan ancak verdiği sözleri yerine getirmemekte direten ve geçtiğimiz günlerde ülkede Kur'an-ı Kerim yakılmasına bir kez daha göz yuman İsveç'e, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'dan rest geldi. Macar Bakan, "Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini onaya hazır olduğuna dair bir işaret verirse biz de destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

featured

NATO’ya girebilmek için Türkiye’nin onayına ihtiyaç duyan İsveç, yükümlülüklerini yerine getirmemekte diretiyor. Terör örgütlerinin cirit attığı ülkede, islamofobi ve Erdoğan düşmanlığı da cabası…

YİNE POLİS KORUMASINDA KURAN-I KERİM YAKILDI

İsveç’te geçtiğimiz günlerde skandal bir olay daha yaşandı. Başkent Stockholm’de bir camii önünde polis koruması altında Kur’an-ı Kerim yakıldı. Yapılan bu skandal hamlenin ardından Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerden İsveç’e tepki üzerine tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada konuyla ilgili “İsveç’te Kuranı-ı Kerim’e yönelik saldırıların hiç bir insani temelle bağdaşması mümkün değil. Bu nefret suçunun polis kontrolünde işlenmesi çok vahim” diyerek İsveç’e tepki gösterdi.

MACARİSTAN’DAN İSVEÇ’E REST

Son olarak Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

BAKAN FİDAN GÖRÜŞMÜŞTÜ

Macar Bakan, “Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini onaya hazır olduğuna dair bir işaret verirse biz de destekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Pezer Szijjarto ile telefonda görüşmüştü.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Fidan, Macar mevkidaşı ile NATO genişlemesi konusunu ele almıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir