Dinamo Kiev’den Fenerbahçe’ye hadsiz çıkış: “Utanma yok”

Dinamo Kiev, Fenerbahçe'nin Rusya'da hazırlık turnuvasına katılacak olmasına sert tepki göstererek haddi aşan ifadeler kullandı. Ukrayna ekibinden yapılan açıklamada, "Tüm dünya bu saldırganlara karşı birleşti ancak sizin kulübünüz terörizmin kanlı parasını kabul etti. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde onur yok, utanma yok, vicdan yok! Yazıklar olsun size!" ifadelerine yer verildi.

featured

Rusya’ya bir hazırlık turnuvası kapsamında giden Fenerbahçe’ye Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’den hadsiz bir çıkış geldi. Kiev tarafından yapılan açıklamada, “Fenerbahçe Spor Kulübü’nde onur yok, utanma yok, vicdan yok! Yazıklar olsun size!” ifadeleri yer aldı.

Dinamo Kiev’den yapılan açıklamada, “İstanbul’daki maçta taraftarlar Avrupa’nın en büyük sadistinin ismini bağırdığında kulüp olarak sustunuz. Bunun nedeni artık çok açık. Gazprom’un kanlı parası sizin için her şeyi gölgede bıraktı. Sizi şerefsiz ve vicdansız bıraktı. Rus füzeleri her gün Ukraynalıları öldürüyor. Tüm dünya bu saldırganlara karşı birleşti ancak sizin kulübünüz terörizmin kanlı parasını kabul etti.

“ONUR YOK, UTANMAK YOK”

UEFA ve FIFA, Rus kulüplerini uluslararası turnuvalarda men etti. Siz ise para için saldırganlarla turnuvaya katılıyorsunuz. Hiçbir şey bu adımı aklayamaz. Hiç para, bu utanç verici davranışınızın ve ahlaksız vasıflardan yoksun katillere gidişinizi ödeyemez. Tüm dünyaya söylemekten korkmuyoruz: Katillere Ukrayna topraklarında kanlı hasadı sürdürmeleri için yardım ediyorsunuz. Onlarla birlikte oynuyorsunuz ve 21. yüzyılın ana kötülüğünü meşrulaştırıyorsunuz. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde onur yok, utanma yok, vicdan yok! Yazıklar olsun size!” ifadeleri kullanıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir