Dilovası’nda yaşanan gerginlik sonrası Emniyet’ten ve Valilikten ilk açıklama

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde evcil hayvanın zehirlendiği iddiasının ardından bir grup protesto yürüyüşü yaptı. Valilikten yapılan açıklamada olaya yabancı uyruklu kişilerin karıştığı iddiaları yalanlandı. İşte detaylar...

featured

Dilovası‘nda evcil hayvanların zehirlenmesi iddialarının ardından ilçede gerginlik yaşandı. Bir grup meydanda toplanarak yaşanan olayı protesto etti. Gerginliğin ardından olaya karışan yabancı uyruklu kişiler yakalandı.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği tarafından da konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunuldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“02.07.2023 günü Dilovası ilçemizde bir hayvanın (köpek) öldürülmesi olayına sebebiyet verdiklerini düşündükleri kişiye yönelik bir grrup vatandaşımızla aralarında yaşanan tartışma ve sonrasında meydana gelen olaylara güvenlik birimlerimizce hızlıca müdehale edilmiştir. Olaya karışan şüpheli şahıslarla ilgili yapılan adli işlemlerin ardından, yabancı olanlardan 10 şahıs Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne deport edilmek üzere teslim edilmiştir. Evcil hayvanın (köpek) ölüm sebebinin tespit edilmesi için de numuneler alınmak suretiyle gerekli incelemeler yapılmaktadır”

PROVAKATİF HABERLERE İTİBAR ETMEYİN

Öte yandan olayla öncesi ve sonrasında sosyal medyada paylaşılan görüntüler hakkında da şu ifadeler kullanıldı.

“Bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerde yabancı uyruklu şahısların vatandaşlarımıza ait evlere saldırdığı şeklinde görüntülerin paylaşıldığı ancak bu görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu şahıslar olmadığı köpeği ölen şahıs ve yakınları olduğu tespit edilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın evine saldırı gerçekleştirilmemiştir. Gerçeğe aykırı ve provakatif amaçlı yayınlanan haber ve görüntülere itibar edilmemesi gerektiği hususu”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir