Devlet sözünü tuttu! Elazığ ve Malatya’da yapılan evler 1 yıl önceden teslim edildi

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremlerden sonra yaralar sarılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yapılan çalışmalarla yeni konutlar inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Evlerin hak sahiplerine 1 yıl önceden teslim edildiği aktarıldı.

featured

4 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’ının Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde Elazığ’da 37 kişi hayatını kaybetti.

Depremin ardından yaraları sarmak kenti yeniden ayağa kaldırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalara başladı. Vatandaşı tek bir alana sıkıştırmadan farklı ve güvenli depreme dayanıklı sağlam konut ve donatılar üreterek, kentteki yaşam kalitesini arttırarak şehrin sınırları genişletildi.

“DEVLET SÖZÜNÜ TUTTU, EVLER 1 YIL ÖNCESİNDE TESLİM EDİLDİ”

Haber7’nin aktardığı habere göre,depremzede Murguşah Çetintaş ve İlkay Çetintaş çifti de deprem anında yaşadıklarını korku ve panik anlarını anlattı:

“İlk başta çok korktuk. Mağdur olmadık fazla. Çok kısa süre çadırda kaldık. Hemen yardımımıza koştular. Allah razı olsun bizi hiç mağdur etmediler. Evlerimizi 1 yıl önceden teslim ettiler. Yeni evimizden çok memnunuz. Allah devletimizden razı olsun. En fazla bir hafta çadırda beklettiler. Daha sonra konteynerler geldi. Devler bizlerle ilgileniyordu. Devlet sözünü tuttu. Benim bildiğim 6 ay içerisinde teslim edilen konutlar var. 1 yıl içerisinde de hemen hemen tüm konutlar teslim edildi. Daha ne isteyelim”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir