Depremin simgelerinden Bircan isimli inek hayatını kaybetti

Adıyaman'da göçük altında kalan, sahibi Birgül Tuncay'ın 11 gün boyunca sürünerek girdiği enkazda beslediği Bircan isimli inekten acı haber geldi. Enkazdan kurtarıldıktan sonra tedaviye alınan Bircan, hayatını kaybetti.

featured

Depremin simgelerinden Bircan inekten kötü haber geldi. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da göçük altında kalan, sahibi Birgül Tuncay’ın 11 gün boyunca sürünerek girdiği enkazda beslediği Bircan isimli inekten acı haber geldi. Enkazdan kurtarıldıktan sonra tedaviye alınan Bircan, hayatını kaybetti.

BİRCAN HAYATINI KAYBETTİ

Tedaviye alınan Bircan’dan acı haber geldi. Yardıma muhtaç hayvanların bakımlarını karşılayan bir dernek olan Melekler Yaşam Köyü Derneği’nin (MEYAKO) resmi hesabından yapılan açıklamada Bircan’ın hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Üzülerek bildiriyoruz ki Bircan’ımızı kaybettik. Dardoğan köyünde çiftçilik yapan Birgül teyzemizin ahırının yıkılmasıyla göçük altında kalan Bircan 11 gün boyunca mücadelesini hiç bırakmadı. Kurtardığımızda; ilk muayene sonucuna göre boynunda ve sırtında kırıklar vardı. Otopsi sonucunda 4.5 aylık gebe olduğu belirlenerek uterus morarmalarından yavru ölümünün annenin ölümünden önce gerçekleştiği tespit edilmiştir. Bunun sonucunda yavru anneyi zehirlemiştir. Çok üzgünüz…”

bircan inek öldü mü

BAKAN KİRİŞCİ DE PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Bircan’ın kurtarılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından açıklama yapmıştı. Bakan Kirişci, “Adıyaman’da yetiştiricimiz Birgül Tuncay’ın enkaz altındaki ineği Bircan’ı ekiplerimizin ve diğer kurumlarımızın yoğun uğraşları sonucunda sağ salim kurtardık. Bir canı daha kurtarmak için çalışan herkese teşekkürler.” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir