‘Depremde asker geç çıktı’ diyenleri yalanlayan görüntü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından “Asker nerede?” diye paylaşımlar yaparak Mehmetçik'i suçlamak için yer arayanları, susturacak görüntüler ortaya çıktı.

featured

Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin üzerinden 18 gün geçti…

6 Şubat günü yaşanan 7.7 ve 7.6’lık iki büyük deprem, 43 bin vatandaşımızı hayattan kopardı. Tarihin en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilen felaket, 11 ili yerle bir etti. Depremde evlerini kaybeden vatandaşlar için çadır kentler kurulurken, tüm Türkiye tek yürek oldu. Bölgelere tırlar dolusu yardım gönderilirken, kahraman Mehmetçik, ilk andan itibaren harekete geçti.

Benzer Haberler
malatya-depremi-drone-goruntuleri
Malatya’da depremin yeni görüntüleri dehşete düşürdü! Drone havadayken 7.6’lık ikinci deprem oldu
malatya-yetis-apartmani
Malatya’daki depremde 13 kişiye mezar olan 7 katlı Yetiş Apartmanı’nın yıkılma anı kamerada
veli ağbaba malatya otel
CHP’li Veli Ağbaba’nın Malatya’daki kaçak oteline imar barışı ile ruhsat aldığı ortaya çıktı
malatya-deprem
Malatya’da kan davalı köylülerin çadır kavgası: ‘Aynı yerde kalmak istemiyoruz’

Askerler, deprem bölgelerinde vatandaşlara çorba dağıtmaktan enkaz çalışmalarına kadar her alanda görev aldı.

‘ASKER BÖLGEYE İNMEDİ İDDİASI’

Türkiye en hassas dönemlerinden birini geçirirken, çeşitli provokasyonlara uğradı. Asılsız iddialardan biri ise Mehmetçik’in deprem bölgesinde olmadığı idi.

İddialara yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, büyük depremin yaşandığı andan dakikalar sonra askere “hazır ol” emri verildiğini, 2. Ordu Komutanlığı birliklerinin 06.00’da arama-kurtarma çalışmalarına başladığını açıklamıştı.

DEPREMDEN 89 DAKİKA SONRA ASKER KIŞLADAN ÇIKIYOR

Malatya’daki bir kışlanın güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler, tüm iddiaları çürüttü.  Kahramanmaraş merkezli ilk depremin ardından saat 05:46’da kaydedilen görüntülerde, asker depremden 89 dakika sonra kışladan çıkış yaparak ihtiyaç gereken yerlere doğru hareket ediyor. Görüntülerde kışladan çıkan askerlerin hızla kalabalığın içine karışarak depremzedelere yardım ettiği görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir