Depremzedelerin konaklama ihtiyacını karşılayacak 7 internet sitesi

Depremden etkilenen birçok kişi için konaklama ihtiyacı doğdu. İşte konaklama ihtiyacını karşılayabilecek 7 internet adresi.

featured

Tüm Türkiye el birliği ile yaralarını sarmaya çalışıyor. Konaklama ihtiyacı ise deprem felaketinden sonra gündeme geldi. Peki hangi internet sitesi aracılığıyla bu soruna çözüm bulabilirsiniz?

İşte detaylar…

DEPREM SONRASI KONAKLAMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK 7 SİTE

deprem.io

Arama kurtarma çalışmaları ile yardım ve destek taleplerini ortak bir veri tabanında toplayarak yetkili kurum ve kuruluşlara aktarmak amacı ile bilişim teknolojileri alanında çalışan gönüllüler tarafından oluşturulan bu uygulama, imece usulu bilgi paylaşımı için geliştirildi.

Uygulama ile birçok konuda ihtiyacınızı seçebilir ve evinizi açıp ilan oluşturabilirsiniz.

EvimEvindir

Kullanıcılar karşılıklı rızaları ile konaklama sağlayabileceğiniz bu platform sayesinde ülkenin hangi şehrinde olursanız olun ilan oluşturup depremden etkilenen kişilerle imkanınız çerçevesinde buluşabilirsiniz.

otelz

Online otel rezervasyon sitesi olan otelz depremden etkilenen insanlar için ücretsiz olarak konuklama imkanı sunan gönüllü otellerin listesini yayınladı. “Geçmiş olsun Türkiye’m” kısmından ulaşabileceğiniz otelleri görebilirsiniz.

Bir Kira Bir Yuva

Kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişiler için oluşturulan platformun teknik altyapısı ihtiyaç Haritası tarafından oluşturuldu. Sitedeki formu doldurarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı olunabiliyor.

Evim Evin Olsun

Boşta olan evleri olduğunu bildiren ve depremden etkilenmeyen evlerini açmak isteyen ev sahipleri ve konaklamak isteyenleri buluşturan kampanya sayesinde depremin sonuçları bir nebze de olsun hafifletilmeye çalışılıyor.

Kanka.host

AFS Gönüllüleri Derneği ile iş birliği kurarak yapılan uygulama sayesinde gönüllü olarak evini açan destekçilerle depremden kurtulan insanlar oluşturulan formların doldurulması yoluyla birbirleriyle eşleştirilebiliyorlar.

misafirol.org

Kullanıcıların evlerini, otellerini veya konaklama alanlarını depremde evini kaybeden depremzedelerin kullanıma açarak misafir edilmesine aracılık edilmesi amacıyla geliştirilen platformda açılan ilanlarla konaklama imkanı bulunabiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir