DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan KPSS açıklaması

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı KPSS gündemin ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

featured

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız” dedi.

2022-KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için dün DDK’ye talimat vermişti. Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamış, ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Başsavcılık, suç duyurusu üzerine “sahtecilik”, “kamu aleyhine dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından soruşturma açtı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yediiklim Yayınlarına ait Kızılay ve Ostim’deki iki adreste arama yaptı. Polis, buralarda bulunan dijital materyallere, KPSS’ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.

DDK BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, sürece ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız” dedi.

https://twitter.com/yunus_arinci/status/1555084326903189504?s=20&t=bHmAXGMzeHD_YqDyWBCcBQ

KPSS’de sızıntı iddiası! DDK Başkanı Yunus Arıncı: ‘Bir sorun görünüyor’

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir