Kemal Kılıçdaroğlu’na asker kaçağı danışman! Daron Acemoğlu’nun ‘vatana ihanet’ dosyası…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantıda ekonomi danışmanlığına getirecek olduğu Daron Acemoğlu'nun, Ermeni diasporasını kızdırmamak için Türkiye'de askerlik vazifesini yapmadığı ve asker kaçağı durumuna düştüğü ortaya çıktı. 2018 yılında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Ermenistan Ekonomi Bakanlığı görüşmeleri yapan Acemoğlu'nun Türkiye'de asker kaçağı olarak aranma durumunu ise dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun araya girmesi ile çözüldüğü biliniyor.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık Cumartesi günü partisinin ekonomi politikalarını ve bu politikaları oluşturan kadrosunu açıklayacak. Kadroda yerli ve milli isimler yerine Almanya ve ABD uzantılı isimlerin yer alması CHP’nin milliyetçi kanadında huzursuzluğa yol açtı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan toplantıda Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kadrosundan isimlerin bazıları da sunumlar yapacak. CHP’nin ekonomi kurmayları Faik Öztrak ile Selin Sayek Böke’nin yapısal reformlar ve yeşil ekonomi ile ilgili sunuş yapmaları planlanıyor.

DARON ACEMOĞLU VİDEO KONFERANS İLE BAĞLANACAK

Ayrıca İktisatçı Daron Acemoğlu da video konferans yoluyla bir konuşma yapacak.

Etkinliğe katılacak dikkat çeken isimlerden bir diğeri de ABD’li yazar ve eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin.

Etkinlikte söz alarak yoksulluk ile ilgili sunum yapacak olan isim ise CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo olacak.

ACEMOĞLU, HALA ASKER KAÇAĞI MI?

Toplantıya ABD’den video konferans yöntemiyle katılacak olan Acemoğlu’nun Türkiye’de asker kaçağı olarak arandığı için uzun yıllar Türkiye’ye giriş yapamadığı ortaya çıktı. Acemoğlu hakkında Türkiye’de bulunan yakalama kararını kaldıran isim ise dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu oldu.

ABD’de Türkiye aleyhine çalışan Ermeni diasporasının önemli isimleri arasında yer alan Acemoğlu’nun Türk ordusunda askerlik yapmaktan kaçmasının sebebi ise kendisini ‘Ermeni milletinin hizmetinde’ olarak tanımlaması. Acemoğlu’nun Türkiye’deki tarih kitaplarında Ermeni çetelerin Türk halkına yaptığı eziyet ve soykırımın anlatıldığı bölümler için Ermeni diasporası tarafından hazırlanan “İnkilâp Tarihi ve Tarih Ders kitapları, başta Ermeni öğrencilerden olmak üzere, özür dilenerek derhal toplatılmalıdır.” başlıklı bildiride imzası bulunuyor.

BÜYÜKELÇİ ARAYA GİRDİ

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde ABD’nin Ankara Büyükelçisi olan John Bass’ın araya girmesiyle asker kaçağı olma suçundan aranması kaldırılan Daron Acemoğlu, FETÖ’nün 25 Aralık kumpasının olduğu gün Çankaya Köşkü’nde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den plaket almıştı.

PAŞİNYAN’IN EKONOMİ BAKANI OLACAKTI

Adı, geçtiğimiz yıllarda Ermenistan Ekonomi Bakanlığı için de geçen Acemoğlu, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile yaptığı görüşmede Ermeni milletinin geleceği için çalışmaktan şeref duyacağını ifade etmişti.

Paşinyan da Daron Acemoğlu ile görüşmesini sosyal medya hesabından “Ermeni milletinden dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile telefonda görüştüm. O Ermenistan ekonomisine ve kalkınmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Bay Acemoğlu Ermenistan’ı ziyaret etmeye hazır olduğunu da belirtti. Kesin tarihi önümüzdeki günlerde netleştireceğiz” cümleleri ile dile getirmişti.

 

FETÖ ELEBAŞINDAN ÖZEL TEŞEKKÜR

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ’nün medya yapılanmasına karşı düzenlenen operasyonlara karşı bildiri yayınlayarak terör örgütüne destek olan Acemoğlu için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen de teşekkür mesajı yayınlamıştı.

FETÖ’nün Daron Acemoğlu’na teşekkür mesajında şu ifadeler dikkat çekmişti:

“Ahmet Altan, Ali Bulaç, Nilüfer Göle, Ahmet Ümit, Ferhat Kentel, Daron Acemoğlu, Hasan Cemal, Doğan Akın, Cengiz Çandar gibi cesur isimlerin duruşu, hem umut hem de istikameti şaşıranlar için deniz feneriydi.

Yatsı olunca yalancının mumu sönecek ve her şey güzel olacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir