Daniel Kasırgası’nın vurduğu Libya’ya Türkiye’den yardım eli

Daniel Kasırgası, Libya’yı vurdu. Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, "Derne'deki selde ölenlerin sayısı 2 bini geçiyor" dedi. Libya Başbakanı Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada "Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD'ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi'ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir." ifadesini kullandı.

featured

Libya’nın Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle evler ve araçlar sular altında kaldı, elektrik ve iletişim hatları kesildi. Sel suları, cadde ve sokaklarda metrelerce yüksekliğe ulaştı. Kentte 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, kayıp sayısının da 7 bine ulaştığı açıklandı.

 

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Libya Başkanlık Konseyi yazılı bir açıklama yaparak aynı çağrıyı tekrarladı.

Derne Belediye Meclis Üyesi Ahmed Emdur da Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Derne’de çok sayıda bina ve konutun tamamen sular altında kaldığını, altyapının sel sularıyla sürüklendiğini, ana yolların yıkıldığını, kamu ve özel mülklerde önemli kayıpların olduğunu belirtti.

 

Onlarca kişinin ölümüne sebep olan Daniel Kasırgası, Libya’da da büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı Derna kentinde iki barajın yıkıldığı ve bölgeyi sular altında bıraktığı söylendi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Şu ana kadar cesedi bulunabilenlerin birkaç yüz civarında olduğu ifade ediliyor. Hafta sonu yaşanan aşırı sel felaketi sonrası ülke yetkilileri acil durum ilan etmişti. Ölenler arasında en az 7 ordu personeli de yer alıyor.

AA’nın haberine göre Libya’nın doğusundaki “hükümetin İçişleri Bakanı” Ebu Zeribe, “Yağışlarda 1500’den fazla kişi öldü, 7 bin kişi kayıp” dedi.

‘ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ’

En son gelen açıklamaya göre; Libya’nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, “Derne’deki selde ölenlerin sayısı 2 bini geçiyor.” diye konuştu.

Libya Başbakanı Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir