Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özlem Türeci’yi ‘Uğur Şahin’in eşi’ olarak tanımlaması sosyal medyada tepki topladı

featured

Diyarbakır ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmalarıyla ilgili bir soruya cevap verirken, BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin, yakın zamanda Türkiye’ye geleceğini duyurdu.

Ancak Erdoğan’ın, Özlem Türeci’den sadece ‘Uğur Bey’in eşi’ olarak bahsetmesi dikkat çekti.

Özlem Türeci kimdir?

BioNTech’in kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Özlem Türeci, translasyonel ve klinik deneyime sahip bir doktor, immünolog ve kanser araştırmacısı olarak, kanser antijenlerinin keşfine, mRNA tabanlı bireyselleştirilmiş ve kullanıma hazır aşı adaylarının geliştirilmesine ve şu anda klinik geliştirme aşamasında olan diğer immünoterapi türlerinin geliştirilmesine öncülük etti. Türeci, BioNTech şirketinin Covid-19’a karşı mRNA tabanlı bir aşı geliştirme ve dağıtma konusundaki başarılı çabası olan ve bir yıldan kısa bir sürede tamamlanan tarihi bir başarı olan ‘Lightspeed Projesi’nin klinik gelişimine öncülük ediyor.

Türeci, daha önce Uğur Şahin ve Christoph Huber ile birlikte kurduğu Ganymed Pharmaceuticals AG’nin CEO’su ve baş tıbbi sorumlusu olarak görev yapmış, şirket 2016 yılında Astellas tarafından satın alınmıştı. Halen Almanya’da Kanser İmmünoterapi Derneği (CIMT) başkanı olarak görev yapan Türeci, diğer önemli ödüllerin yanı sıra yakın zamanda Alman Sürdürülebilirlik Ödülü’ne de layık görülmüştür.

İşte sosyal medyada yazılanlar:

https://twitter.com/kayikgolge/status/1413468235689648142?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir