Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi İstanbul mitinginde emekli ve memura zam müjdesi

İstanbul'da yüzyılın mitingine 1,7 milyon vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe sıraladı. Salı günü kamu işçileri zammı için açıklamanın geleceğini bildiren Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur maaşları için düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi İstanbul Mitinginde 1,7 milyon vatandaşa seslendi. Dünyanın en büyük mitingleri arasında gösterilen meydanda Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı için refah payı müjdesini verdi. Erdoğan, toplumun her kesiminin alım gücünün artırılacağının altını çizerken, hem enflasyon farkı hem de refah payı ile maaşların artacağını ifade etti.

EMEKLİ VE MEMURA ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden 66 lira olan en düşük emekli maaşını 7500 liraya yükselttik. İnşallah 7500 liranın üzerindeki emekli maaşlarını düzeltmek için bir çalışma yapacağız. Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Memurlarımızın maaşına Temmuz’da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir