Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde: En düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz."

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İŞVERENE ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ

Asgari ücret desteğini 400 liraya çıkardık.

EMEKLİ VE MEMURLARA YENİ MÜJDE

Memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30’a kadar çıkaracağız. En düşük emekli maaşını 5 bin 500 TL’ye çıkarıyoruz. Yılın ikinci yarısı için yeni artışlar yapacağız.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 LİRA OLDU

Sözlerini sürdüren Erdoğan, “Ayrıca en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan, 5 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bunu yılın ilk 6 ayı için olduğunu hatırlatmak istiyorum” dedi.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 TL’YE YÜKSELTİLDİ

Küçük işletmelere asgari ücret desteği hakkında da konuşan Erdoğan, “Çalışanlarımızın asgari ücret rakamını bir önceki yıla göre iki kat artışla 8 bin 500 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de küçük işletmelerimizin bu yükün altından kalkmaları için asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararını paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclise gelmesi beklenen başörtüsü düzenlemesi hakkında ise “CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence konusunu anayasa teklifiyle kökünden çözme irademizin takipçisiyiz. Bu teklif Meclis’te 400’ün üzerinde kabul edilirse biz onaylarız. Ama bu teklif 400’ün altında ve 360’ın üzerinde Meclis’ten çıkarsa Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir