Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programında önemli açıklamalarda bulunuyor.

featured

Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü kutlama programı Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenleniyor. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Anadolu’yu bizi vatan haline getiren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sultan Alparslan’ın bize emaneti olan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Malazgirt öyle sıradan bir zafer değildir. Biz Anadolu’ya Malazgirt’le ayak basmadık. Çok öncesinden beri zaten buradaydık. Burada kazanılan zafer önce Anadolu Selçuklu devletinin kurulmasını sağlayarak Haçlı saldırılarına en büyük darbeyi vurmuştur. Malazgirt, Edirne’nin de İstanbul’da büyük kardeşidir. Bizi büyük zaferlere götüren çıkış işte burasıdır.

Bu topraklar bin yıldır üzerinde dalga dalga yükselen, “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” nidalarıyla besleniyor. Türküyle, Selahaddini Eyyübi’siyle, Fatih’iyle ve Gazi Mustafa Kemal’iyle güçlü bir direnişin bu topraklarda yer aldığını görüyoruz.

Sanmayın ki bunların derdi, Kürlerdir, Araplardır. Sanmayın ki bunların gayesi, haktır, demokrasidir, refahtır. Bunların tek derdi, hepimizi kuşatan o kadim köprüyü yıkarak kendilerine alan açmaktır. Asırlardır uğraştıkları halde ulaşamadıkları bu değer için her yolu kullanırlar.

Bakın yüz binler şu anda Malazgirt Ovasında. Bu meydandan tek millet mesajı yükseliyor. Bu meydandan tek bayrak mesajı yükseliyor. Tek vatan mesajı yükseliyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir