Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KKTC’de net mesaj: “Kıbrıs Türkü azınlık değildir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği KKTC'de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. "Kıbrıs Türkü azınlık değildir." diyen Erdoğan, "Masaya dönüş için KKTC tanınmalıdır!" çağrısında bulundu.

featured

Tarihi seçimler geride kalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan geleneği sürdürerek ilk yurt dışı resmi ziyaretini KKTC’ye yaptı. Burada KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile basın toplantısında konuşan Erdoğan kritik mesajlar verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Seçimleri demokrasimize yakışır bir şölenle tamamladık. Yüzde 86 katılım ile gerçekleşen seçim demokrasi şöleniydi. Türk milletine yakışır şekilde gerçekleşmiş oldu. Milletimin teveccühü ile beş san daha görev üstlenmiş bulunuyorum . İlk yurt dışı ziyaretimizi Kıbrıs’a yapmak suretiyle geleneğimizi uyguluyoruz. Buradan da Azerbaycan’a geçeceğim geleneğimizi sürdürüyoruz. Öncelikle sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında törenimize eşlik edenlere teşekkür ediyorum.

“KIBRIS TÜRKÜ HİÇBİR ZAMAN AZINLIK OLMAMAIŞTIR”

Kıbrıs meselesi Türk tarafı her zaman yapıcı ve sonuç odaklı tutum benimsemiştir. Kıbrıs Türklerinin haklı talepleri açık ve nettir. Kıbrıs Türk’ü hiçbir zaman azınlık olmamıştır. Kıbrıs Türkleri’nin gayretlerine rağmen Rum tarafının uzlaşmaz yaklaşımları nedeniyle heba edildi. Kimsenin 50 sene daha kaybetme niyeti yoktur. Eşit uluslararası statülerin teyidi bizim için olmazsa olmazdır.

“KIBRIS TÜRKLERİNİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kıbrıs meselesinin Doğu Akdeniz boyutunu da ele aldık. Kıbrıs Türk tarafının hak ve çıkarlarını avunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’i ilgilendiren konularda konferans talebim ve atılan vizyoner adımlarımız karşılık bulmadı. Garantör ülke olarak her zaman diyaloğa açığız.

“DOĞU AKDENİZ’DE SİLAHLANMAYA GİRİŞENLER RİSKLERİ İYİCE HESAPLAMALI”

Doğu Akdeniz’de silahlanmaya girişenler riskleri iyice hesaplamalıdır.

Adadaki kardeşlerimizin huzur ve güvenliği bizim huzur ve güvenliğimizdir. Bütün imkanlarımızla KKTC’nin yanındayız.

“EGE BİR BARIŞ DENİZİ OLSUN”

Ege denizinden barışı engellemeye çalışanlar olursa farklı projeleri uygulamak zorunda kalırız. Ege denizi bir barış denizi olarak dünyaya mesajını vermeli.

“MAVİ VATAN EMİN ELLERDE”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın basın açıklamasında öne çıkan satışbaşları şöyle:

İlk ziyaretin KKTC’ye olmasının anlamı büyük. Ukrayna Rusya savaşından sonra sizlerin liderliğinde değişen dengelerde Mavi Vatan’ın önemi artmıştır.

Kıbrıs’a yapılan acımasız ambargolara sayın Erdoğan dur demiştir. Artık KKTC’yi tanıma zamanı gelmiştir.

Pandemi ve krizler geçirdik. Her zaman bir olduk. 6 Şubat depremini yaşadık. Sizin acınız bizim acımız. Birlikte ağladık. Hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum.

Mavi Vatan emin ellerdedir. Her zaman anavatan ülkemizle dayanışma ve uyum içerisinde olacağız. Kimse aramızdaki kutsal bağları koparamaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir