Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırklareli mitinginde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılıyor

featured

Kırklareli bugün bir başka. Biz Kırklareli’ni çok seviyoruz. Kırklarelili kardeşlerim başımızın tacı, geleceğimizin teminatı sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Trakya’daki uç beyimiz Kırklareli’ni hasretle selamlıyorum. Kırklareli’ni gerçekten çok özlemişim. Bugün bizi bağrınıza bastınız, bize yalnız olmadığımızı hissettirdiniz. Dayanışmanız, muhabbetiniz için her birinize teşekkür ediyorum.

“AYIRIMCILIK YAPANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Benim Kırklarelili kardeşlerim iradelerine böyle sahip çıktıkları sürece dergi kapaklarından milletimi tehdit edenler bize sökmez. Bunlara ülkemizi vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Nice badirenin üstesinden biz böyle geldik. Nice saldırıyı nice ihaneti işte böyle savuşturduk. 14 Mayıs’ta da yine aynısını başaracağız. Birliğimize beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bizi Alevi Sünni, Türk Kürt Roman diye ayırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Roman kardeşlerime ayrımcılık yapmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Buradan çocukluğumu beraber geçirdiğim Roman kardeşlerimi selamlıyorum.

MUHALEFETE ÖCALAN VE SELO TEPKİSİ

Türkiye Yüzyılını sizlerle birlikte omuz omuza inşa edeceğiz. Ne diyorlar Öcalan’ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış, ne diyorlar Selo’yu cezaevinden çıkaracaklarmış. Selo ne yaptı Diyarbakır’da benim Kürt kardeşlerimi öldürdü. Nerede cezaevinde Edirne’de birazdan oraya gidiyorum.

Buraya gelmeyen eşinize dostunuza akrabanıza mutlaka ulaşacaksınız. Size Cumhurbaşkanımızın selamı var diyeceksiniz. Kırklareli’nde kapısı çalınmadık hiç kimseyi bırakmayacağız. Şimdi Kırklareli’ne soruyorum hazır mıyız? 14 Mayıs’ta “Durmak yok yola devam” diyor muyuz?

Okuduğumuz bir şiir yüzünden haksız şekilde cezalandırıldığımızda Kırklareli bize kucak açtı. Yüz binler bizi Pınarhisar Cezaevi’ne gönderirken bize nasıl sahip çıktığını unutmadık. Pınarhisar’da haksız şekilde tutulduğumuz o günleri istişare ile geçen bir okul olarak gördük.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir