Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine toplantısı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Erdoğan, 3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası açıklama yapıyor.

featured

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki basına kapalı toplantı, saat 15.50’de başladı. Ana gündem maddesi ekonomi ve körfez turu olan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Bize oy versin veya vermesin 81 vilayetimizin güvenine mahzar olabilmek için canla başla çalışacağız. Elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart 2024 Yerel Seçimleriyle tahsil etmek istiyoruz. Anlayış ve vizyon birliğinin kıymetini her geçen gün daha net bir şekilde görebiliyoruz. Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’nın inşasına ortak etmek için önümüzdeki seçimler bir fırsattır.”

“İSLAM DÜŞMANLIĞI KONUSUNDA İKAZLARIMIZI YAPTIK”

“NATO Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya’nın Başkenti Vilnius’a gittik. Zirvede terörle mücadele olmak üzere tezlerimizi dillendirdiğimiz ve önemli diplomatik kazanımlar elde ettik. NATO Genel Sekreteri tarafından tarihinde ilk defa terörle mücadele komisyonu kurulacağı açıklandı. Türkiye’nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Batı’da veba gibi yayılan İslam düşmanlığı konusunda da ikazlarımızı yaptık. İsveç’in ittifaka üyelik süreciyle ilgili gelişmeler ortak açıklamalarla belirtildi. Meclisimiz açıldığında gerekli adımları atacağız. Milletvekillerimizin vicdanları doğrultusunda ülkemizin menfaatlerinin gerektirdiklerini yapacaklarından şüphe duymuyoruz. 13 liderle ikili görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde bir kez daha gördük ki komşularımız başta olmak üzere bizim hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yoktur.

ERDOĞAN’DAN AVRUPA BİRLİĞİ AÇIKLAMASI​

Diyalogla yanlış anlaşmaların giderileceğine inanıyoruz. Son 21 yılda bunu pek çok kez başardık. Komşularımızda ve diğer ülkelerde aşılmaz denilen pek çok engeli aştık. Özellikle Avrupalı dostlarımızla yaptığımız görüşmelerden ümitvariyiz. Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinin tamamlanması ve Gümrük Birliği ile vatandaşlarımıza vize serbestisi gibi temel başlıklarda ilerleme sağlamak istiyoruz. Hem ülkemizin hem de Avrupa’nın çıkarına olacak bu hamlenin meyvelerini inşallah yakında göreceğiz”

“TOPLAMDA 50,7 MİLYAR DOLARA ULAŞAN 13 ANLAŞMA İMZALADIK”

“Körfez turumuzda çok önemli bir adım oldu. Suudi Arabistan, Katar ve BAE’ye gerçekleştirdiğimiz ziyaretler son derece verimli geçti. Suudi Arabistan’la imzaladığımız 5 anlaşmayla iş birliğimizi ileriye taşıdık. Katar’la mükemmel seviyede ilerleyen süreçlerimizi daha da iyileştirme kararı aldık. BAE ülkemizin ekonomik ortaklarındandır. Ziyaretimiz esnasında farklı alanlarda toplam değeri 50,7 milyar dolara ulaşan 13 anlaşma imzalanmıştır. Yine ziyaretimiz vesilesiyle ülkemizin gurur kaynağı olan Türkiye’nin otomobili TOGG’u muhataplarımıza hediye ettik. Tüm liderler memnuniyetlerini dile getirdiler. TOGG’u yakın zamanda diğer ülkelerin yollarında da görmeye başlayacağız.”

“KONTROLLÜ DARBE GİBİ AHLAKSIZ İTHAMLARA KADAR HER ŞEYİ YAPIYORLAR”

“Darbecilerle anlaşıp tankların arasından kaçanlar ayıplarını örtmek, korkaklıklarını gizlemek için iftira dahil her yola başvuruyor. Kontrollü darbe gibi ahlaksız ithamlara kadar her şeyi yapıyorlar. Ama ne yapsalar nafile. Bunlar tüm çabalarına rağmen son 7 yılda amaçlarına ulaşamadılar. Allah’ın izniyle de ulaşamayacaklar. 15 Temmuz destanımız dilden dile, gönülden gönüle, nesilden nesile aktarılmaya devam edeceğiz. Biz o gece çıplak elleriyle tankların önüne yatan şehitlerimizi hiçbir zaman unutturmayacağız. Gazilerimizin verdiği mücadeleyi gençlerimize ve çocuklarımıza gururla anlatacağız. Belgesellerle, filmlerle, kitaplarla 15 Temmuz’u anlatacağız. Son FETÖ’cü hainde hukuk önünde hesap verene kadar bu terör örgütü ve destekçileriyle mücadelemize devam edeceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

ERDOĞAN’DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

“Küresel bir sorun olan iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını ülkemizde de tesir etmektedir. Sel ve orman yangınları bunun örnekleridir. Önceki yıllarda yaşanan yangınların bir kısmı doğal sebeplerden, bir kısmı da terör ve ihmal gibi faktörlerden meydana gelmişti. Bizde bunu düşünerek havada ve karada filo kurduk. Rezerv güçlerle birlikte toplam 24 uçak, 100 helikopter ve 10 ihamızla orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Kendi ülkemizde yangınlara süratle müdahale ederken ihtiyacı olan diğer ülkelerinde yardımına koşuyoruz. Yunanistan’a yardım uçaklarımızı gönderdik. Komşumuza buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hedefimiz tek bir yangının bile çıkmamasıdır. Tüm vatandaşlarımızdan alarm durumuna geçilen Ağustos ayında dikkat etmelerini rica ediyorum. Orman vatandır anlayışıyla hep birlikte ormanlarımızı korumaya ve geliştirmeye devam edelim. Öte yandan ülkemizin dört bir yanında başlayan hasat mevsiminde hububatın yüzde 65’i hasat edildi. Çiftçilerimiz ürünlerini teslim edene kadar alımlarımız devam edecektir. Dün hem Hatay’ın anavatana katılışının 84. hem de milli mücadelenin dönüm noktalarından Erzurum Kongresi’nin 104. yılıydı. Milli sınırlar içindeki vatanının bölünmez bir bütün olduğu, ikincisi her türlü işgale karşı milletin topyekün direneceğidir, üçünsü de manda ve himayenin kabul edilmeyeceğidir. 104 yıl sonra aynı düşünceyle ilerleyişimize devam ediyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir