Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul’da konsolosluk kapatan ülkelere gözdağı: ‘Kabine’de gerekli kararları alacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'de terör tehdidi var' imajı yaratarak İstanbul'daki konsolosluklarını kapatan 9 ülkeyle ilgili verilecek karar için kabine toplantısını işaret etti.

featured

Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika ve İngiltere’nin İstanbul’daki konsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle kapatmasının ardından bu ülkelerin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmıştı. Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki “Aydın Gençlik Buluşması”nda gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konsoloslukların kapanmasına tepki göstererek yarınki Kabine Toplantısı’nı işaret etti.

‘BUNUN HESABINI AĞIR ÖDERSİNİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gencin “Seçim dönemine girdik. Bazı ülkelerin konsoloslukları kapatıldı, ardından terör uyarıları geldi. Bir şeylerin amaçlandığı belli. Ne yapılmaya çalışılıyor?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunların hepsi şu anda zamana oynuyorlar. Geçenlerde Dışişleri Bakanlığımız bunların hepsini çağırdı, bunlara gereken ültimatomu verdi. ‘Eğer bu tür şeyleri devam ettirecek olursanız, bunun hesabını ağır ödersiniz.’ dedi.”

‘KABİNE TOPLANTISI’NDA GEREKLİ KARARLARI ALACAĞIZ’

Sözlerini sürdüren Erdoğan, “Ve öyle zannediyorum ki pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir