Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medyadan “kalifikasyon” örnekleri… Kalifikasyon nedir?

featured

Üniversite mezunlarının işsiz kalmasına yönelik bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 13 olan işsizlik oranının ekonomik sıkıntıların yaşandığı böyle bir dönemde iyi bir nokta olduğunu ifade ederek, pandemi döneminin turizmde yarattığı sorunların işsizliğin bir nedeni olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerinin devamında  “Kalifikasyon noktasında kendini ispatlayan genç iş bulur” ifadesini kullandı.

Erdoğan kendisine yöneltilen, ”Şu anda birçok arkadaşımız üniversitelerde mezun oluyor başarılı şekilde fakat istihdam sorunu yaşıyor. Acaba burada bir planlama sorunu mu var?” sorusuna cevap verdi.

İşsizlikte ülkenin iyi bir noktaya geldiğini öne süren Erdoğan, ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde yüzde 13 civarında bir işsizlik olduğunu belirtti.

”EN ÇOK İSTİHDAMI BİZ YAPTIK”

”En çok istihdamı yapan bizim iktidarımız” diyen Erdoğan, ”Ciddi istihdamlar yaptık. Hem sağlıklı hem engelli konusunda ciddi istihdamlar yaptık” diye konuştu.

”KALİFKASYON KONUSUNDA KENDİSİNİ İSPATLAYAN GENÇ İŞ BULUR”

Genç işsizlik konusunda ise kalifikasyon konusunda iyi olan gençlerin iş bulabileceğini iddia eden Erdoğan, ”İş kalifikasyona geliyor; kalite, kalifikasyon konusunda kendisini ispatlıyorsa bir genç iş bulur” diye konuştu.

KALİFİKASYON NE DEMEK? TDK’YE GÖRE KALİFİKASYON ANLAMI

Günlük hayatın içerisinde, televizyon programlarında, basılı ve dijital dergi, gazetelerde karşılaşılan kelimelerin TDK sözlüğündeki karşılığı merak ediliyor. Kalifikasyon ne demek ve ne anlama gelir? Kalifikasyon kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz. İşte uzun yıllardır dilimizde olan ve günlük hayatta sıklıkla karşımıza çıkan kalifikasyon kelimesi ne demek, TDK’ya göre anlamı, kalifikasyon kelimesinin kaç anlamı var kökeni ne sorularının cevabı…

Kalifikasyon kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir.
Kalifikasyon, Fransızca dilinden Türkçe’mize geçmiştir.
Kalifikasyon kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

– Niteliklilik

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kalifikasyon noktasında kendini ispatlayan genç iş bulur” sözleri sonrası sosyal medya kullanıcıları “kalifikasyon” örnekleri paylaşmaya başladı:

https://twitter.com/kurtzeynep13/status/1382387387670659075?s=20

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir