Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özbekistan’da İmam Buhari Nişanı takdim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan‘da, ülkenin en büyük devlet nişanı olan ‘Yüksek Düzeyli İmam Buhari’ Nişanı takdim edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine taltif edilen nişanla ilgili teşekkür ederek “Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul ediyorum. Kendisiyle ilk tanıştığım andan itibaren özellikle İmam Buhari’den birçok başlıkları tarafıma naklettiğinde ben hakikaten Şevket Mirziyoyev kardeşime farklı bir muhabbet beslemiştim. İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün Türkiye’den oğlum da dahil olmak üzere bir heyet İbn Haldun Üniversitesi’nden, Taşkent’e gelmişlerdir. Önce insan anlayışıyla gerçekleştirilen bu reformlarla devlet adamlığını gösteren aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev’e bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine çıkardığımız ilişkilerimizi daha da ileri mertebelere taşıyacağımıza olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Semerkant’ta Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi çerçevesinde geldiği Özbekistan’ın Semerkant kentinde temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Semerkant’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımı yarın başlayacak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 9’uncu Zirvesi’nde, İstanbul Zirvesi’nde kabul edilen ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın 20 yıllık yol haritasını oluşturan Vizyon Belgesi’nin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek Strateji Belgesi başta olmak üzere, TDT’nin işleyişine ve geleceğine dair önemli kararlar alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üye ülkeler arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi hedeflenen zirvede konuşma yapacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir