Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘yapmayın’ demişti! Giresun Dereli’de dere yatağında kaymakam onaylı inşaat

featured

Önce Giresun Dereli ve sonrasında Kastamonu Bozkurt’ta yoğun yağışların ardından dere yatakları taşmış pek çok ev ve iş yeri sular altında kalmıştı. Batı Karadeniz’deki sel felaketinde 80’e yakın vatandaşımız da hayatını kaybetmişti.

Dereli’de dere yatağında inşaat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dere yatağına kesinlikle ev yapmayın” uyarısına rağmen sel felaketi yaşayan Dereli’de dere yatağına yapılan ev inşaatı görenleri hayrete düşürdü.

Giresun’un Dereli ilçesinin Tamdere köyünde derenin neredeyse içine yapılan inşaat, geçtiğimiz yıl dere yatağına yapıldığı gerekçesiyle Kastamonu Bozkurt’a atanan Dereli Kaymakamı Murat Atıcı tarafından mühürletilmişti.

Yeni kaymakam izin verdi iddiası

Tamdere Köyü’nde dere yatağına yapıldığı için mühürlenen inşaat bir hafta önce mühürleri sökülerek tekrar faaliyete başladı. İddiaya göre Dereli ilçesine yeni atanan kaymakam Okan Yenidünya, yetkililerin tüm itirazlarına rağmen inşaatın mührünü kaldırarak dere yatağında ev yapılmasına müsaade etti. Ev inşaatı yapan şahsın ise AK Parti Dereli teşkilatı ile yakın ilişkide olduğu köylüler tarafından ifade edildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir