Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz" programında önemli açıklamalarda bulunuyor.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “2023 Roman Buluşması-Yüzyılın Romanını Birlikte Yazıyoruz” programında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Romanlar benim candan öte can kardeşlerimdir. Birileri sizi görüntü vermek oy almak için kullanır. Biz ise son nefesimize kadar sizi yol arkadaşımız olarak görüyoruz.

Romanlar başta olmak üzere kimseyi dışarıda bırakmadık.

Biz yüzyılın romanını birlikte yazalım onlar da okuyup anlasınlar.

Romanlar, ortak vatanımız Türkiye’yi geleceğe birlikte taşıyalım. Bu milletin birliğine göz dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakalım.

Haliç’i şimdiki haline biz getirdik. Ama bizden sonra gelenler aynı temizliği devam ettirmeyip buraya pislik akıttılar.

Geçmişte Romanların yaşadığı bazı sıkıntıları gidermek bize nasip oldu. Mevzuatımızdan ayrımcı ifadeleri kaldırdık. Ayrımcılığa uğrayan herkese hak arama yolunu açtık.

ROMAN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULUYOR

Sizlere bugün başka müjdelerim de var. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. Bu merkezde Roman koordinatörler de görev alacak.

25 ilimizde Valilik bünyesinde koordinatörler olacak.

Özel bir sosyal konut kampanyası başlatacağız. İzmir, Kocaeli, Çanakkale ve Keşan’da sizlere yönelik konut projelerimiz bulunuyor. Hedefimiz her Romana bir yuva. 12 ilimizde bu proje için hazılık yapıyoruz.

 

AYRINTILAR GELİYOR…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir