Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’ya dur demeyen İsveç’e kapıları kapattı

İsveç'teki terör örgütü PKK gösterileri hakkında sert ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesin. Orada görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerden sonra geldik. Gel gör ki daha evvelsi gün bu teröristler Stockholm sokaklarında gösteri yapıyorlar. Yani İsveç somut bir adım atma konusunda uzak görünüyor" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri konusunda adım atmayan İsveç’e NATO’ya üyelik konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Canan Yener Reçber’in moderatörlüğündeki TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye’nin şartlı onayıyla NATO kapısını aralayan İsveç’teki terör örgütü PKK gösterileri hakkında da açıklamalarda bulundu.

İsveç eski tas eski hamam! Terör örgütü PKK destekçileri yine sokaklarda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Her şeyden önce PKK/YPG ile FETÖ’ye destek verilmeyeceği, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla anlattık. NATO Zirvesi’nde de bu teyit edildi. Zirvenin en önemli neticesi bence budur. NATO’nun kayıtlarına bu terör örgütlerinin girmiş olması Madrid Zirvesi’nin en önemli noktasıdır. İsveç ve Finlandiya’dan teröre destek verilmemesi noktasında somut beklentilerimiz var. Bakın İsveç caddelerinde polis korumasında bunlar yürüyüş yapıyorlar. Ama İsveç vatandaşının sağ duyusu da ortada. ‘Türkiye-Erdoğan istiyorsa, bunlar madem terörist, verilmesi lazım’ diyor.

“TÜRKİYE’DEN KİMSE TAVİZ BEKLEMESİN

“Oradaki iktisatlı yapıların da kapatılması gerekiyor. Bunu da istedik. Orada da şimdi iade ve mal varlığı taleplerimize karşılık bir cevap bekliyoruz. Bu hususta Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili kurumlar ilgileniyor. Kesinlikle Türkiye’den bu konuda taviz beklenmesin. Orada görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerden sonra geldik. Gel gör ki daha evvelsi gün bu teröristler Stockholm sokaklarında gösteri yapıyorlar. Yani İsveç somut bir adım atma konusunda uzak görünüyor.

NATO’ya girmek isteyen İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Türkiye karşıtı eylem yaptı

“SÜREÇ ŞU AN İŞLİYOR, MADRİD’DEKİ BİR DAVETTİR”

Bu iş öyle zannedildiği gibi kolay bir iş değil. Makedonya 11 yıl sürdü. Ha dedik tamam hemen NATO’ya alsınlar. Yok böyle bir şey. Biz orada da bütün dostlara, arkadaşlara bunu söyledik. Süreç şu an ilerliyor. Bu ilk etap. Madrid’deki bir davettir. Bu davetin neticesi ne olacak? Onu da bu eylemler belirleyecek. Siz hale bu teröristleri caddelerinizde koruma altında yürütürseniz, biz de takip ediyoruz. Sadece İsveç-Finlandiya değil. Maalesef Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İskandinav ülkelerinin tamamı böyle. Liderlerle yaptığımız görüşmede kendilerine bunu söyledik. ‘Siz ne yapacaksınız böyle sürdürecek misiniz?’ E gülüyorlar. Bizim parlamentomuz var. Böyle devam ederse olumlu bakmaz.

“ALMANYA, FRANSA, İNGİLTERE VE İTALYA DA BÖYLE”

Sadece İsveç ve Finlandiya değil; Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya böyle. Diğer İskandinav ülkelerinin tamamı böyle. Liderlerle görüşmede ben bunu kendilerine söyledim. Emmanuel’le yaptığım görüşmede, ‘Siz ne yapacaksınız böyle devam mı edeceksiniz?’ dedim. ‘Bu böyle devam ederse, önümüze geldiği anda kusura bakmayın, bizim Parlamentomuz var, bu işe olumlu bakmaz’ dedim.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir