Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Mültecilere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldikleri durumda mültecileri ülkelerine göndereceğini söylemesi üzerine "Biz ev sahipliğine devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ programında gündeme yönelik değerlendirmeler yaptı.

Konuşmasında önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki mülteci meselesine değindi.

Yaklaşık 5 milyon Suriyeliye yardım eli uzattıklarını belirten Erdoğan, “Sevgililer sevgilisi, bir muhacirdi, ensar ile el ele, kol kolaydı.” dedi.

“CHP İKTİDARA GELİRSE MÜLTECİLERİ GÖNDERECEKMİŞ…”

Sözlerinin devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelirsek mültecileri göndereceğiz” açıklamasını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “İşte bu kültürden, bu medeniyetten gelenler, hatta nasibini alanlar, kalkıp da bu ülkedeki 5 milyon mülteciyi eğer iktidar olurlarsa tekrar Suriye’ye göndereceklermiş, Afganistan’a göndereceklermiş.”

“BİZ GÖNDERMEYECEĞİZ”

“Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz, ensarın ne olduğunu muhacirin ne olduğunu, peygamberi bir metot olarak çok iyi biliriz.”

“MAZLUMLARIN SIĞINAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Dün Irak’tan, Suriye’den, Afganistan’dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna’dan geliyorlar, bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecek. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar kendilerini katillerin elinden kaçarak bize geliyorlar. Onun için de biz, gönlümüzü açacağız. Şunu da unutmayacağız; değerli kardeşlerim, Allah’ın yardımı her zaman bize yakın olmuştur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir