Cumhurbaşkanı Erdoğan, duyurdu! Kentsel dönüşümde çifte müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konutlarını dönüştürmek isteyen vatandaşlara verilecek olan 2 önemli desteği açıkladı.

featured

Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan, Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “İlk müjdemizin adı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıdır. Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız” dedi.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu 7’li masa Karadeniz gazı için ne diyordu? Hani nerede? Bu Babacan diye birisi var. O da diyordu hani nerede? Yahu Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna doğal gaz boruları yerleştiriliyordu. Doğal gaz ne zamandır Filyos’ta yanıyor. Bunu görmedin mi? Bunların gözleri var görmez. Kalpleri var mühürlü.

“ÜLKEMİZİ SIKINTILARDAN KALICI OLARAK KURTARACAĞIZ..”

Eser ve hizmet şölenleriyle milletimize yaşattığımız bayramları önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz. Ülkemizi sıkıntılarından kalıcı olarak kurtarmanın yolu açılışını yaptığımız eser ve yatırımlardan geçiyor

Milletimizin hayatında bazı sıkıntılar olabilir, bunlar bugünün işi değil. Küresel sağlık krizlerinin, bölgemizdeki savaşların ve bunların dünya ekonomisine etkisinin bize de yansımaları olabilir. Yaptığımız işlerin amacı bu sıkıntıları kökten çözmektir.

“BAY KEMAL’İN YANINDA OLANLAR YA HUYUNDAN YA SUYUNDAN…”

Bugüne kadar 3,3 milyon konutu kentsel dönüşümle yenilerken 1,2 milyon konutu da TOKİ eliyle inşa ettik. Bunlar dürüst değil, söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay Bay Kemal’in yanında olanlar ya huyundan kapacak ya suyundan kapacak. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecektir. ABD’de faiz yükselebilir ama Türkiye’de düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek.

İstanbul başta olmak üzere deprem riski yüksek yerlerdeki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz
Önümüzdeki engelleri nasıl kaldırdıysak, enflasyon meselesini de bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl tamamen çözmüş olacağız.

“13 MİLYON İNSANIMIZIN HAYATINA DOKUNDUK…”

Kentsel dönüşüm projeleriyle, özel sektörün teşvik edilmesiyle geçmişle mukayese edilemeyecek derecede hamdolsun önemli adımlar attık. Sadece dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle 13 milyon insanımızın hayatına dokunduk. Bunlar dürüst değil, söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay Bay Kemal’in yanında olanlar ya huyundan kapacak ya suyundan kapacak

Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecektir. ABD’de faiz yükselebilir ama Türkiye’de düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek

“İKİNCİ MÜJDEMİZ KİRA YARDIMIYLA İLGİLİ…”

Oturdukları evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın, ister yerinde, ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. İkinci müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili. Kira yardımını 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz. Evini parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlıyoruz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir