Cumhurbaşkanı Erdoğan dev mitingde duyurdu: “100 milyar dolar milletin emrinde olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde devasa kalabalığa hitap etti. Türkiye'nin tarihi enerji hamlelerine değinen Erdoğan, ''100 milyar dolar milletin emrinde olacak'' dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlenenen mitingde devasa kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Sözlerim bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralananlara Allah’tan şifa diliyorum. Muz seraları hasar gören vatandaşlarımız müsterih olsun devletimiz her zaman onların yanındadır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir.

80 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ

Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin’i seçti. Buraya Kayseri’den geldim. Orada katılım tam 135 bin kişiydi. Mersin’in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz.  Bu seçimi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal’in PKK’lı dostları varsa bizim de milletimiz var.

Biliyorsunuz Mersin’e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu’daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de burada sizlerle hasret giderecektim. O günlerde küçük bir rahatsızlığımız oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek durumunda kaldım.

YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ

Mersin sıradan bir yer değil. Mersin’in, ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalbimizde ayrı bir yeri var. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz, kimseyi ayrı görmüyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nı Mersin’le birlikte inşa etmek istiyoruz. Mersin’in tercihi Türkiye Yüzyılı olacak, kazanımlar artacak.

Bu seçim birileri için bay bay Kemal’i Cumhurbaşkanı yapma, CHP’ye seçim kazandırma, yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle denenip de bizim kararlılığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür.

“100 MİLYAR DOLAR MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLACAK”

Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken biz, Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık bir kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Ülkenin kaynaklarını milletimizin her ferdine bölüştürüyoruz. Terörden temizlediğimiz Gabar’da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Yaklaşık 80 milyar dolarlık bu kaynağı da milletimizin emrine verdik. Akkuyu Nükleer Santrali tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova’nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de oradan üreteceğiz. Konya’da panelini de kendimizin ürettiği, ülkemizin en büyük güneş enerjisi santralini kurduk. Tüm bunların sonunda Türkiye’nin cebinden yurt dışına giden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir