Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız”

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla, Konya, Mersin, Şırnak, Van, Samsun illerine bağlanarak bir dizi çevre yatırımın da açılışını yaptı. Van İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Niğde ve Batman atık su tesisleri hizmete girdi. Van’da devre alınan İleri Biyolojik Atık Arıtma tesisiyle Van Gölü’nün kirlenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları:

Şehirlerimizin merkezlerine Millet Bahçeleri ve diğer çalışmalarımızla diktiğimiz milyonlarca ağacın altın huzurla dinlenilecek bir gölge olarak çocuklarımıza bırakmak istiyoruz.

“Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz”

İBB Başkanlığını devraldığımda ağaç mağaç yoktu. Görevi devraldık bütün yollara fidan değil ağaç diktik. 81 ilin tamamında şehirlerimizi çok daha fazla yeşil alanla buluşturduk. Çevre ve yeşil bizim işimiz. Bununla kalmayacağız ve ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi hızlandıracağız.

Bisiklet kullanımını teşvik ediyoruz. Tıpkı Konya gibi. Giderek yaygınlaştırdığımız bisiklet yolları sayesinde bu aracı tercih eden insanlarımıza kesintisiz ulaşım imkanı sağlıyoruz. Türkiye bisiklet yolu master planını tamamladığımızda Avrupa bisiklet yolu ile ülkemizi birleştirmiş olacağız. Proje tamamlandığında Edirne’den bisiklete binen bir vatandaş Hakkari’ye kadar güvenli bir şekilde gidecek.

Katı atık tesislerini ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz. Küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden metan gazı ve emisyonlarını inşa ettiğimiz katı atık toplama tesisleriyle kontrol altına almayı başardık. Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15’ten 90’a yükselttiğimiz katı atık toplama tesislerimiz nüfusun 70 milyonuna hizmet veriyor.

“Bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız”

Bisiklet master planı ile Edirne’den bisiklete binen bir vatandaşımız Hakkari’ye kadar bisikletle gidebilecek. Avrupa bisiklet ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız.

Gecikmeden, İBB, İzmir, Konya niye yapmıyor demeyeceğiz, Bakanlık olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız, başta Marmara olmak üzere müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Benim korkum bu Karadeniz’e yayılır, Marmara’ya girdisi olursa bela büyüktür.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir