Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye gidiyor!

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19-23 Eylül tarihleri arasında ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenecek zirvede, göç, iklim değişikliği, terörizm gibi konularda dünya liderlerine mesajlar vermesi bekleniyor.

Ayrıca zirve marjında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aralarında ABD Başkanı Biden ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog’un da olacağı liderlerle ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Öte yandan BM Genel Merkezi’nin karşısında inşa edilen Türk Evi’nin de açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

NEW YORK’TA TÜRK EVİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manhatan’de yapımı tamamlanan Türk Evi’nin de açılışını yapması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nin hemen karşısında yer alan Yeni Türkevi Binası’nın hayata geçirilmesi için çalışmalar tamamlanmak üzere.

Amerikan bilişim devi IBM’den 1977 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’in katkılarıyla satın alınan, 2013 yılına kadar Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu olarak hizmet veren binanın yerine Türkiye’nin aktif dış politikası, artan itibarı ve ihtiyaçlarıyla uyumlu 35 katlı gökdelen inşa edildi.

Yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip Yeni Türkevi Binası, 171 metre yükseklikle hemen karşısındaki BM binası, yanındaki UN Plaza ve ABD’nin BM Daimi Temsilciliğin yanında yer alıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir