Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: “45 bin öğretmen atayacağız”

MEB Şura Salonu'nda “3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni”nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu’nda “3 bin 500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni”nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından önemli satır başları;

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyonu geçti. Biz teşekkürümüzü kuru lafla değil, burada olduğu gibi atamalarla, geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi “Öğretmenlik Meslek Kanunu”nu çıkararak ifade ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu” eğitimdeki en büyük reformlarımızdan biridir.

“ÇOK İYİ NOKTAYA GELDİK”

Önümüzdeki dönemde, kamu personelinin ücretlerinde yapılan her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir. Engellilerini ihmal eden bir ülke, potansiyelinin bir kısmından vazgeçmiştir. Biz bunun için engellilerin hayata katılımı konusunda çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Bu alanda bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Hiç şüphesiz engellilerimizle ilgili karşımıza çıkan ön yargılar, yanlış değerlendirmeler hala oluyor. Ama geçmişle mukayese edilemeyecek kadar iyi bir noktaya geldiğimiz bir gerçektir.

“MAYIS AYINDA 45 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ..”

Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz. Bu ülkenin her vatandaşı, ister engelli olsun ister engelsiz, bilecek ki; Gayreti, kabiliyeti, azmi ölçüsünde önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir