Cumhurbaşkanı Erdoğan: “3 gün içinde 59 teröristi gömdük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda “Muhtarlar Toplantısı”nda konuşuyor. Erdoğan, Sakarya'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili "Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına riayet etmeye çağırıyorum" dedi. Sınır ötesi operasyonlarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Teröristleri inlerinde imha ediyoruz. 12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük.'' diye konuştu

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda “Muhtarlar Toplantısı”nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  10 kişinin yaşamını yitirdiği Sakarya’daki zincirleme kaza ile ilgili “Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Sürücülerimizi daha dikkatli olmaya, trafik kurallarına riayet etmeye çağırıyorum” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Trafik kazasında hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Sis, kar, gizli buzlanma, yağmur gibi yol ve sürüş güvenliği gibi risklerin arttığı kış mevsiminde sürücülerimizi daha dikkatli olmaya çağırıyorum.

Muhtarlarımızı özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhtarlarımız da bizi özlemiş. En son geçen yıl ekim ayında Ankara’ya gelen muhtarlarımız için otel konforunda bir muhtarlar evinin açılışını yapmıştık. Yaşadığımız fevkalade dönem sebebiyle bu yıl sizlerle arzu ettiğimiz sıklıkla bir araya gelemedik. 2015 şubatından bu yana on binlerce muhtarımızla kucaklaştığımız toplantılar yaptık. Niçin bu kadar sık irtibat halindeyiz? Çünkü muhtar yönetim sistemi piramidinin temelidir. En geniş ağının temsilcisidir. Aynı sistemin en üst temsilcisi olarak, muhtarlarımızla sırt sırta verdiğimizde hem milletimizin nabzını en iyi şekilde tutacağımızı hem de 85 milyonun her bir ferdine ulaşabileceğimizi biliyoruz. Muhtarlar da bize bu konuda her türlü desteği veriyor.

Muhtarlarımızın maaşlarını, sigorta primlerini ve özlük haklarını yaptıkları işle mütenasip seviyeye getirdik. Köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki metruk yapıları, muhtarlarımız sistem üzerinden bildirebiliyor. Afet sonrası yapılan ayni yardımların dağıtım sistemine de muhtarlarımızı dahil ettik. Önümüzdeki dönemde bu hizmetleri çok daha ileriye taşıyacağız. Muhtarlık kurumu, bizim idari sistemimize mahsus bir yapıdır. Muhtarlık kurumunun lağvedilmesi ile özellikle zaman zaman gündeme getirilen önerilere biz katılmıyoruz. Teknolojideki ve idari sistemimizdeki gelişmeler göz önünde bulundurularak muhtarlıklarımızın işlevinin yeniden düzenlenmesi, daha etkin hale getirilmesi düşünülebilir. Muhtar hizmet binalarının gereken altyapı ile donatılması ile dönüşüm kolayca gerçekleştirilebilir.

“İÇİŞLERİ BAKANIMIZA TALİMAT VERİYORUM”

Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. Muhtarlıklarımızın yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alın. Gerekiyorsa diğer bakanlıklarımızın görüşlerini alarak çalışmayı süratle tekemmül ettirelim. Yetişirse Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında inşallah bu meseleyi çözüme kavuşturmayı arzu ediyoruz. Biz buralara ‘Muhtar bile olamaz’ manşetlerini çiğneyerek geldik.

Bugün sınırlarımız içinde terör bitme noktasına geldiyse bunun en önemli sebebi Irak ve Suriye sahasında yürüttüğümüz operasyonlardır.

ÜÇ GÜNDE 59 TERÖRİSTİ GÖMDÜK

Ülkemizin son 6-7 yılı terörle mücadele bakımından en başarılı yılları olarak tarihe geçmiştir.

Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Dünyadaki risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Güvenlik ikliminin bozulduğu bir dönemde Türkiye yakın tarihinde önemli terörle mücadele harekatlarını gerçekleştirmiştir. Sınır ötesi operasyonları sürüyor. Teröristleri inlerinde imha ediyoruz. 12 şehidimiz oldu, 3 gün içinde 59 teröristi gömdük. 22 Aralık’tan beri icra edilen harekatlarda 59 terörist etkisiz hale getirildi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Bunlar PYD’yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyerek Irak/Suriye tezkeresine bölücü örgütün siyasi uzantıları ile beraber ret oyu vererek hapisteki teröristlere selam göndererek Meclis’te teröre karşı ortak irade sergilenen bildiriye imza atmaktan kaçarak terör örgütüne şaşı baktıklarını göstererek terörle mücadele gibi bir dertlerinin olmadığını açıkça ortaya koymuşlardır. Bu mesele parti meselesi değil ülkemizin beka meselesidir. Siyaset kurumu güçbirliği içinde hareket etmeli. Ülkemizin tek derdi terörle mücadele olsa güvenlik güçlerimiz ile bunun üstesinden geleceğimizden hiçbir şüphemiz yoktur. Ama coğrafyamızın bize dayattığı başka sınamalarla da karşı karşıyayız. Deprem, iklim değişikliği gibi küresel sorunlar bunlardan biridir.’

Merkez Bankası rezervlerimiz tarihinin en yüksek rakamı olan 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır.

Yüzde 49 artışla 17 bin 2 liraya çıkan yeni asgari ücretle, çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir