Cumhurbaşkanı Erdoğan: “1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş fiyatı 200 TL; ilk hafta ücretsiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Türkiye orta açıklığı itibarıyla dünyanın en uzun köprüsüne sahip Japonya'yı geride bırakarak, bu alanda ilk sıraya yerleşti" dedi. Erdoğan, "1915 Çanakkale köprüsünün araç fiyatı 200 lira olarak belirlendi. İlk bir hafta geçiş ücretsiz olacak" dedi.

featured

1915 Çanakkale Köprüsü bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılıyor.

2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü olma özelliği taşıyan Çanakkale 1915 Köprüsü ile Gelibolu’dan Çanakkale’ye 6 dakikada ulaşım sağlanacak. Erdoğan, “1915 Çanakkale köprüsünün araç fiyatı 200 lira olarak belirlendi. İlk bir hafta geçiş ücretsiz olacak” şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE

Sevgili Çanakkaleliler, değerli misafirler. Bu tarihi günde sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlerin kültürlerin, toplumların göz bebeği olmuş Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kucak açıyor. Çanakkale Boğazı’na taktığımız yakut gerdanlığın açılışını yapmak üzere bir aradayız. Bugün önce Çanakkale Şehitlerimiz’e gittik, Fatiha okuduk, andık.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir