Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçim kararını imzaladı

Merakla beklenen 2023 seçimleri için zaman daraldı... Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi seçime götürecek o önemli kararı imzaladı.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki açıklamalarında 2023 seçimleri için 14 Mayıs’ı işaret ederken 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu. Erdoğan depremlerden sonra da 14 Mayıs tarihini işaret ederken resmi açıklama için gözler Erdoğan’ın bugünkü konuşmasına çevrildi. Erdoğan kritik kararı imzalamak ve duyurmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kameralar karşısına geçti.

SEÇİMLER 14 MAYIS’TA

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin yenilenerek 14 Mayıs’ta gerçekleştirilmesine yönelik kararı imzaladı.

YSK 2 AYLIK SEÇİM TAKVİMİNİ BAŞLATACAK

Erdoğan’ın kararı imzalamasının ardından gerçekleştirdiği konuşmadan satır başları şöyle:

Biraz önce 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarınki Resmi Gazete’de yayımlanacak bu kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacak. İnşallah 14 Mayıs’ta milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecek.

ADAYLIK BAŞVURULARI 21 MART’TA BAŞLIYOR

14 Mayıs tarihinde sandığa gidecek olan seçmen, hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili seçecek.

YSK’nın açıklayacağı seçim takvimi bu iki süreci kapsayacak.

Olası takvime göre YSK, 21 Mart’tan itibaren cumhurbaşkanı adaylık başvurularını alacak.

Nisan ayının ilk haftasında ise cumhurbaşkanlığı aday listeleri YSK tarafından kesinleşecek.

Seçime ittifak ile girecek partiler, YSK’ya ittifak protokollerini teslim edecek.

8 Nisan’da da milletvekili aday listelerinin YSK’ya verilmesi bekleniyor.

 

HATAY MİLLETVEKİLİ ŞAHİN’E TEPKİ

Ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bizim bölgeye ne zaman gittiğimizden haberi olmayan bu zavallılar, ilk gün arkadaşlarım tamamıyla deprem bölgelerindeydi. Ben de hemen 2. gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda da Cumhur İttifak olarak buraları dolaşmaya başladık.

Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor. Hatay milletvekiliymiş. Hatay milletvekili olmanın ötesinde cumhurbaşkanı olarak biz sadece Hatay değil, 11 ilin 11’inde de aynı hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürdük. ‘İskenderun’da ne var’ diyor, kruvazör gemi var, çadır da var konteyner de. İskenderun’a geldim ama senin haberin yoksa ben ne yapayım.

Partimize adaylık başvurusu yapacak herkes önce ilgili birimimizce belirlenecek asgari rakam tutarını AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatıracak. Yapacakları cömert bağışlarla deprem yaralarının sarılmasına katkıda bulunacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA ÇAĞRI

Türkiye depremlerin yaralarını tamamen kaldırmadan, kayıplarını tümüyle telafi etmeden geleceğine güvenle bakamaz. Seçime katılan cumhurbaşkanı adayları, siyasi partiler ve ittifaklar olarak attığımız her adımda bu hakikate bağlı kalmalıyız. 14 Mayıs süreci kısır siyasi çekişmelerin, yalan ve iftira üzerine kurulu kampanyaların mecrası haline dönüştürülürse bunu başaramayız. Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak bizimle yarışacak ve TBMM’de temsil edilmek için mücadele edecek herkesten bu samimi çağrımıza destek bekliyoruz.

Bu seçimde Cumhur İttifakı olarak kendimize hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak. İkili görüşmeler suretiyle kampanyamızı sürdüreceğiz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir