Coşkun Sabah, Okan Bayülgen, Saba Tümer ve Linet bu hafta İbo Show’a konuk oluyor

featured

Yapımcılığını Poll Production ve Global Medya’nın üstlendiği; her hafta birbirinden ünlü isimlerin ağırlandığı İbo Show, yepyeni bölümleriyle devam ediyor. İbo Show 7. Bölümüne Coşkun Sabah, Okan Bayülgen, Saba Tümer ve Linet konuk olarak dahil olacak. İbo Show her hafta cumartesi akşamları Star TV’de izleyicisi ile buluşuyor.

Coşkun Sabah kimdir?

Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin’dir. Evli ve iki kız babasıdır, kızına annesinin adını koymuştur. Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980’li yılların sonu 1990’lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin “Coşkun Sabah tarzı” olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.

1990 yılında piyasaya çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü 1990 yılı itibarıyla 3 milyon satmıştır.[kaynak belirtilmeli] Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı Sies isimli mekanda çıkmaktaydı. Önce Özel Konser isimli kaseti yüzünden, 3 kaset yaptığı Oscar Plakçılık’ la, daha sonra Gel Gelebilirsen isimli kasetini şarkılarının üzerine şiirler ekleyerek tekrar piyasaya süren plak şirketiyle ve en son olarak da 1992’de bitmeden ve izinsiz olarak piyasaya sürülen İsyanlardayım isimli albüm nedeniyle 3 albüm çıkardığı Emre Plakçılık’ la davalık oldu.

Kütahya’da yapılan konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestesinin Anılar olduğunu ifade etmiştir.

Kışın İstanbul’da sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Türkbükü, Bodrum’daki evine kapanmaktadır. Gülben Ergen’ in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya’da yaşayan Bülent Sabah ise ağabeyidir.

Okan Bayülgen kimdir?

Bayülgen, hukuk ve gazetecilik eğitimi almış bir baba olan Ümit Bayülgen ile ressam olan bir annenin oğlu olarak 23 Mart 1964’te Cihangir, İstanbul’da doğdu. 1970’te anne ve babası boşanmış olan Bayülgen’in annesi İsmet Görgün ile evlenmişti. Daha sonra İsmet Görgün onu nüfusuna geçirmek isteyince soyadı farkında olmadan Görgün olarak değişmiştir; ama kendi isteğiyle mahkemeye başvurmuş ve babası olan Ümit Bayülgen’in soyadını tekrar almıştır. Ayrıca Ümit Bayülgen de ikinci defa evlenmiştir ve Okan Bayülgen’in babasının ikinci evliliğinden, Ozan Bayülgen ve Okşan Bayülgen adlı iki kardeşi vardır. Bayülgen, eğitimine Göztepe, İstanbul’daki Taş Mektep isimli yatılı okulda başladı. Altı yaşındayken yatılı okula verildi. Şişli 19 Mayıs İlkokulu’ndan mezun olup Galatasaray Lisesi’nde öğrenimine devam etti. Okuldaki öğrenci kulüplerinden müzik, edebiyat, folklor gibi kollarla ilgilendi. Okula gitmeme durumu, sorun olmaya başladığında annesi Ayla Görgün; onu Bodrum’a, yanına çağırdı ve Galatasaray Lisesi’ndeki altı yılından sonra Bodrum Lisesi’e kaydoldu. Fakat oradan Şişli Lisesi’ne geçen Bayülgen 1984’te buradan mezun olarak lise öğrenimini tamamladı.

Fotoğraf eğitimi almak için Fransa’ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi’nde hukuk okumaya başladı. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçti. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye’ye döndü ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başladı. 1989’da mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı.

Saba Tümer kimdir?

İlkokulu Alsancak’taki Gazi İlkokulu’nda tamamladı. Özel İzmir Fatih Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandı. Okulu bitirdikten sonra 6 ay Sky TV’de çalıştı ve diksiyon dersleri aldı. Altı ay Ege TV’de çalışıp sonrasında 4,5 yıl NTV’de günlük haberleri okudu ve bir süre NStyle adlı dergide yazılar yazdı. NTV’den Show TV’ye transfer oldu ve bir süre Show TV – dış haberler sorumlusu olarak çalışmaya başladı ancak daha sonra SKYTURK’e geçerek Serdar Akinan ile birlikte Ne Var Ne Yok adlı programın sunuculuğunu yaptı, sonrasında bir haber sitesinin anketinde “en iyi bayan haber spikeri” seçilerek tekrar Show TV’ye döndü ve Saba Tümer İle Bu Gece isimli programı sunmaya başladı. Bir süre burada gece haberlerini sunmaya devam ederken Okan Bayülgen’in teklifi üzerine “Haber Makinası” adlı programda yer aldı ve aynı günlerde köşe yazarı Pakize Suda ile Star TV’de Lütfen Bu Konuya Girmeyelim isimli kadın programını sundu. Star TV’nin programı yayından kaldırmasından sonra tekrar Show TV’ye geçerek Cem Özer ile birlikte Haberiniz Var mı? isimli sabah programını sunmaya başladı. Bu programın sona ermesinin ardından gelen dedikodu ve magazin içerikli program tekliflerini redderek yaklaşık bir yıl ekranlardan uzak kalmayı tercih eden Saba Tümer[kaynak belirtilmeli], 31 Mart 2008 itibarıyla HaberTürk’te Saba Tümer İle Bu Gece isimli haber programının sunuculuğuna yeniden başladı. Bir ara Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte Yok Daha Neler isimli programın sunuculuğunu üstlendi ancak daha sonra bu program da yayından kaldırıldı. Daha sonra Saba Tümer İle Bu Gece programı CNN Türk’e geçti ve bir yıl sonra yeniden Show TV’ye döndü. Show TV’ye dönen Saba Tümer gece programını haftada 1 defa olmak üzere indirgedi. Bunun dışında 12 Eylül’de Saba Tümer’le Bugün’e başlamıştır.Şu an Tv8 ekranlarında Saba ile Oyuna Geldik adlı programı sunmaktadır.

Linet kimdir?

Linet Menaşi, İsrail’de doğup büyümüştür. Annesi bir dönemlerin önemli Türk sanat müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan (Leya , babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe’dir.

Kariyeri
10 yaşında ilk albümünü İsrail’de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana (İbranice: אני אנא ) isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılmıştır. Türkiye’deki ilk albümü 1995 yılında yayınlanmıştır. Türkçe ve İbranice’nin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir