CHP’nin yılmaz savunucusu İsmail Saymaz da Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü!

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a karşı 11’inci yenilgisini alınca, kendi çevresi tarafından topa tutuldu. CHP’nin yılmaz savunucalrından İsmail Saymaz bile, Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu, özellikle yurt dışı gezilerinden vurdu. Saymaz, “Tam bir fiyaskoydu” dedi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7’li masanın cumhurbaşkanı adayı ilan edilmeden hemen önce icazet seferlerine çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, sırasıyla ABD, İngiltere ve Almanya’ya gitti.

Yurt dışı ziyaretlerinde öne çıkan ikili görüşmeler değil, Kılıçdaroğlu’nun kayıp saatleri oldu.

KILIÇDAROĞLU İLE BİRLİKTE ABD’YE GİDEN SAYMAZ’DAN TEPKİ

Yanında götürdüğü gazeteciler bile CHP Genel Başkanı’na tepki gösterdi.

O isimlerden biriydi İsmail Saymaz.

Kılıçaroğlu ile ABD’ye giden Saymaz, tarihi seçimde yine hüsrana uğrayan başkanını bu kez tefe koydu.

“TAM BİR FİYASKOYDU”

Kılıçdaroğlu’nun adaylık öncesinde yaptığı bu ziyaretlerin gereksiz olduğunu vurgulayan Saymaz, 7’li koalisyonun adayını adeta yerden yere vurdu.

Sözcü TV’de açıklamalarda bulunan Saymaz, “Amerika gezisi başarılı bir gezi değildi, kayıp 8 saatle anılır oldu. İngiltere gezisi kapalı kapılar ardında yapıldığı için kimse bir şey anlamadı. Almanya gezisi zaten bir fiyaskoydu. O nasıl bir zamanlamaysa krize yol açtı.” diye konuştu.

“HAMBURGER YEMEYE GİTTİM” DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında 8 saat ortadan kaybolmuş, güzergahı üzerinden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de yaşadığı bilinen Pensilvanya eyaletinden geçmişti.

CHP lideri, kendisine yöneltilen eleştirileri kulak arkası etmiş,“Hamburger yemeye gittik.” diyerek kendisine gelen tepkileri kulak arkası etmişti.

İkinci durağı İngiltere olan Kılıçdaroğlu,“Gençler parayı buldum, 300 milyar dolar Türkiye’ye getireceğim.”demişti.

“TEMİZ PARA” ALGISI ÇÖKTÜ

Kılıçdaroğlu’nun Londralı tefecilerle anlaştığı‘temiz para’diyerek algı yaptığı paraların neye karşılık verileceği ise yanıt bulmamıştı.

Daha sonra Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu, aynı gün İBB Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis’ cezası sonrasında yurda dönmemesi nedeniyle sert tepkilere maruz kalmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir