CHP’nin anketçisinden olay itiraf: “Z kuşağı Kılıçdaroğlu’na yüz vermedi”

Seçim öncesi açıkladığı hiçbir anketi tutmayan CHP'nin anketçilerinden biri olan Bulgu Araştırma Başkanı Semih Turan, Sözcü TV'de çok konuşulacak bir itirafta bulundu. Turan görünenin aksine Z kuşağı'nın Kılıçdaroğlu ve ittifakına destek vermediğini söyledi.

featured

Cumhur İttifakı’nın ezici zaferiyle neticelenen 14 Mayıs seçimlerini yorumlayan Bulgu Araştırma Başkanı Sosyolog Semih Turan, Z Kuşağı olarak adlandırılan genç seçmenin CHP ve Millet İttifakı’na oy vermediğini söyledi.

Sözcü TV’de konuşan Semih Turan, şunları söyledi:

“CHP’ye baktığımızda, beklenen yüzde 30 bandında bir oy almasıydı. Ama onun yaklaşık 4 puan altında aldı. MHP beklenenin üstünde oy aldı. Bu, şunu gösteriyor; o seçmen grubunun özellikle genç yaştaki ilk defa oy kullanacak seçmen grubunun, sonra da Y kuşağına doğru olan seçmen grubunun aslında tercih etmediği ve CHP’nin belki de ittifakta bulunan diğer 4 partiyi listelerinde bulundurmasından ötürü tepki oyu olduğunu da düşünüyoruz. Beklenenin altında olmasını şu anda sonuçlara bakarak böyle değerlendiriyoruz.”

“KILIÇDAROĞLU İLK TURDA KAZANACAK” ANKETİ ÇÖP OLDU

Semih Turan’ın başkanı olduğu Bulgu Araştırma firmasının anketinde ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağı öngörülmüştü.

Bulgu Araştırma’nın 2-8 Mayıs tarihlerinde 26 ilde 2 bin 400 kişiyle yapılan anketinde; Kılıçdaroğlu yüzde 50,5, Erdoğan yüzde 43,2, Oğan yüzde 3,8, İnce yüzde 2,5 oranında tercih edilmişti.

“MHP’Yİ ‘YÜZDE 5’ GÖSTERDİ, HİÇBİRİNİ BİLEMEDİ”

Manipülatif anket sonuçları açıklamakla eleştirilen Turan’ın Bulgu Araştırma’sının Nisan ayındaki “parti” anketinde ise şu sonuçlar öne sürülmüştü:

AK Parti: %34,3

CHP: %33

HDP/YSP: 8,7

İyi Parti: 8,3

MHP: 5,3

Memleket Partisi: 4

TİP: 2,3

Yeniden Refah Partisi: 1,5

Saadet: 0,7

Zafer Partisi: 0,4

HÜDAPAR: 0,3

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir