CHP’li Cihangir İslam ve İYİ Partili Lütfü Türkkan Twitter’da birbirine girdi!

featured

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan binlerce yasa dışı göçmenle ülkenin yol geçen hanına çevrilmesine itiraz ederek resmi Twitter hesabından “Suriyeliler yetmedi, şimdi de Afganlılar. Yol geçen hanı mı burası?” paylaşımı yaptı.

Cihangir İslam’dan şok çıkış

Lütfü Türkkan’ın paylaşımını alıntılayarak “Altına ‘Makedonyalı Lütfü’ diye bir imza atmalıydınız” diyerek kendince laf sokmaya çalışan Cihangir İslam’a Türkkan, “Cevap vermem gereken biri mi diye baktım, olmadığını görünce vazgeçtim” ifadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu iktidarlık vaadi vermişti

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yasa dışı göçmenleri geri göndermeyi vadeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngilizce olarak tüm dünyaya seslendiği paylaşımıyla da “Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!” diyerek Türkiye’yi mülteci cenneti yapmak isteyen dünya hükümetlerine seslenmişti.

Partisinin iktidara geldiğinde uygulayacağı göçmen politikasını net bir şekilde ortaya koyan Kılıçdaroğlu’nun Cihangir İslam ile ilgili ne yapacağı bilinmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: “İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden biri Suriyelileri Suriye’ye kardeşçe göndermek olacaktır”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir