CHP’li belediyelerden ihalesiz sipariş yağıyor! Böylesi görülmedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde kurulan Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi’nin başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok CHP'li belediyeye ürün sattığı öğrenildi. Kooperatiflerin ürünleri ihalesiz olarak büyükşehir belediyelerine verdiği öğrenildi.

featured

Birçok ilde söz konusu proje uygulanırken, kooperatifin amacının kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması iddia ediliyor. Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi’nin logosunun İYİ Parti’nin logosuna benzemesi dikkat çekiyor.

İYİ Parti Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Koordinatörü Şebnem Bababalım Yağcı, aynı zamanda İYİ Parti Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı. Yağcı, kooperatifin Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki Halk Ekmek A.Ş. birlikte çalışma yaptığına ilişkin paylaşımlarda

“BU SİSTEMLE BELEDİYELERE MAL VERME KOLAYLIĞI SAĞLANMIŞ”

Yağcı, 8 Eylül 2021’deki açıklamasında, “Bugün kooperatiflerimiz için Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Erkan Gözgözoğlu’nu ziyaret ettik. Kadın Kooperatifleri ve ürünleri hakkında bilgi aldık” dedi.

Yağcı, 2 Kasım 2021’de ise “Bugün Ankara Halk Ekmek Eski Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu ziyaretimize geldiler. Kadın Kooperatiflerinin güçlenmesi için neler yapılabileceği hakkında konuştuk. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

‘MANSUR YAVAŞ YOLU’

Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi’nin ürettiği ürünleri büyükşehir belediyelerine satmasının etik olmadığı ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bala Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Karaca, “İYİ Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nca kooperatif kuruyor ve kendi belediyelerine ihalesiz ürün vererek kendi teşkilatlarına gelir elde ediyorlar. Bugün Halk Ekmek ve Başkent Market’e gittiğimizde ürünlerin piyasaların üstünde satılan mallar var. GİMAT’tan aldıkları ürünleri paketlenip logoyu bastırıp direk Başkent Marketlere getiriyorlar.

Kooperatif aracı kullandığı için halk ekmek fiyatları daha yüksekten satmak mecburiyetinde kalıyor. Tam arka sokaklarındaki GİMAT’a gitse bir birim azaltarak mal almış olacak ve daha ucuza vatandaşa satmış olacak. Üretici kooperatiflerinden almıyorlar. Kurdur bir kooperatif, bu kooperatiflerden alışveriş yap, ihale işini devreden çıkart, bunun adına da Mansur Yavaş Yolu’ denir. Bu yol kurulmuş otobana da dönmüş, vızır vızır çalışan bir yol” ifadelerini kullandı.

“NEPOTİZİMDEN NEFRET EDERİM”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir özel televizyon kanalına yaptığı bir açıklamada, “Tam 27 yıldır aktif politika yapıyorum. Sadece İstanbul, Ankara değil Türkiye’nin bilumum belediyeleri dahil olmak üzere ne eşimin, ne benim bu belediyelerle en küçük iş ve alışverişi para ilişkisi söz konusu yoktur. Nepotizmden nefret ederim. Olduğu takdirde olduğu gün ben politikayı bırakırım” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir