“CHP’li belediyeler Özışık kardeşlere ödeme yapıyor” haberini yapan Çağdaş Ulus, KRT TV’den kovuldu!

featured

Gazeteci Çağdaş Ulus, CHP’li belediyelerle ilgili attığı tweet’ler nedeniyle muhabir olarak görev yaptığı KRT TV’deki işine son verildiğini duyurdu.

Çağdaş Ulus, Twitter hesabından CHP’li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinin, internethaber.com’un sahibi Hadi Özışık, kardeşleri Süleyman Özışık ve Baki Özışık’a özel araçlar tahsis edip, ‘ilan’ adı altında düzenli ödemeler yaptığını öne sürdü.

KRT’den kovuldu

Ulus bugün yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerle ilgili attığı tweet’ler nedeniyle KRT TV’deki işine son verildiğini duyurdu:

“CHP’li belediyelerin Hadi-Süleyman ve Baki Özışık kardeşlere düzenli ödeme yaptığına dair attığım tweetler sonrası @krtkulturtv yönetimi tarafından hukuksuzca iş akdim feshedildi.”

Çağdaş Ulus paylaşımına eklediği basın açıklamasıyla yaşananları şöyle anlattı:

“Kanalın sevilen muhabiri ve editörüyken izinli olduğum 22 Mayıs’ta attığım tweetler nedeniyle istenmeyen insan oldum. Peki neydi o tweetler? CHP’li Maltepe ve Ataşehir belediyelerinin Hadi-Süleyman Özışık ve Baki Özışık kardeşlere gazete ilanı adı altında ödemeler yaptığını Maltepe belediyesinin de Özışık kardeşlere üç yıl boyunca araç tahsis ettiğine dair açıklamalarımdı.

İstifa için baskı yapıldı

Pazartesi mesai saatinde işte bu tweetlerim nedeniyle kanalın GYY’si Fikret Bulut tarafından önce tweetlerimi silmem ardından da istifa etmem istendi. Ben bu talebi kabul etmedim ama düzenli olarak istifa etmeme için baskıyla karşılaştım.

28 Mayıs cuma gününe kadar da kanala düzenli olarak giderek mesai yaptım. 29 mayıs cumartesi günü de haftalık iznimi kullandım. 31 Mayıs günü ise sözde 3 gün boyunca işe gelmediğim gerekçesiyle iş akdim feshedildi.

Hürriyet gazetesinde çalışırken evine gönderilen tebligatlarla işten kovulduklarını öğrenen gazetecilerin mağduriyetini KRT’de haber yapan yönetim, maalesef kanalın tek özel haber yapan muhabirini bu şekilde işten çıkarmıştır. Ben sadece gazetecilik yaptım.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir