CHP’li Antmen: “Bakanlık yalan söylüyor, Koronavirüs nedeniyle 40 bine yakın kişi öldü”

featured
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı ve iktidarın Covid kaynaklı ölüm sayılarında halka yalan söylediğini savundu.

Antmen, “Sağlık Bakanlığı, 16 Kasım itibariyle Türkiye’de şu ana kadar 11 bin 601 vatandaşımızın korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 417 bin 594 kişinin de bu hastalığa yakalandığı bilgisini paylaştı. Bu çok büyük bir yalan. Bu, çöken sağlık sistemi gerçeğinin saklanma çabasıdır. Koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 40 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Antmen, günde 500 e yakın kişinin Covid-19 nedeni ile yaşamını yitirdiğini öne sürerek “Sağlık Bakanlığının açıkladığı veriler tamamen yalan ve aldatmacadır. Türkiye’de şu anda günlük vaka sayısı 50 bine dayanmış durumda. İktidar, salgını önleme konusunu eline yüzüne bulaştırmıştır. Şimdi telaşla da rakamları saklayarak bunu örtme çabasına girmiştir. Sayıların doğru verilmemesi nedeni ile de bir rehavet ortamı yaratılmış, bu da vaka ve ölüm sayılarının artmasına yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir