CHP’de üst düzey istifa! İzmir Milletvekili Özcan Purçu istifa etti

Seçimlere kısa süre kala muhalefet cephesinde istifaların ardı arkası kesilmiyor. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP'nin milletvekili aday listelerinde hiçbir Roman vatandaşına yer verilmemesini gerekçe göstererek, CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

featured

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Seçimlere kısa bir süre kala muhalefette istifaların ardı arkası kesilmiyor. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin 10 farklı ilinden 9 Roman vatandaşının CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu ancak bu kişilerden hiçbirinin CHP’nin Yüksek Seçim Kuruluna sunduğu listelerde yer almadığını söyledi.

BAHAR GELECEK DERKEN ROMANLAR KIŞI YAŞADI

Bu durumun Roman vatandaşlarda üzüntü yarattığını belirten Purçu, “Bahar gelecek derken Romanlar kışı yaşadı.” dedi.

Roman vatandaşların birçok sorunu olduğunu ve muhalefet milletvekili olarak görev yaptığı süre içerisinde bu sorunları dile getirdiğini kaydeden Purçu, “Bir tane Roman vatandaşını neden listeye koymadınız? Neden yok saydınız Romanları?” diye sordu.

SİZİN GİBİ BİRÇOK KESİMİ UNUTTUK, OLABİLİR

Özcan Purçu, 22 yıllık parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklayarak, Roman dernekleri ve federasyonundan Roman aday gösterilmemesine yönelik tepkilerin bu kararında etkili olduğunu belirtti. Milletvekilliğinden de istifa etmek istediğini dile getiren Purçu, Meclis’in kapalı olması nedeniyle dilekçesinin kabul edilmediğini bildirdi.

Bir gazetecinin “İtirazlarınızı Genel Başkana ilettiniz mi?” sorusuna Purçu,”İlettim, bir sonuç alamadık. ‘Sizin gibi birçok kesimi unuttuk, olabilir, çalışmaya devam edin’ diye bir cevap aldım.” yanıtını verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir