CHP’de Sadullah Ergin gerginliği! Aday tanıtım toplantısında yer almadı!

Seçimlere kısa bir süre kala CHP'nin tartışmalı adaylarından biri de DEVA Partili Sadullah Ergin olmuştu. CHP'nin bugün gerçekleştirilen Ankara milletvekilleri aday tanıtım toplantısına, Sadullah Ergin'in katılmadığı görüldü.

featured

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. 7’li koalisyonun oluşturduğu muhalefette 72 saatlik Akşener krizinin ardından bu defa DEVA Partili Sadullah Ergin‘in CHP listesinde yer alması büyük bir isyana neden oldu.

SADULLAH ERGİN TOPLANTIYA KATILMADI

Tartışmalar devam ederken CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde, CHP’nin Ankara milletvekilleri aday tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda adaylara ilişkin hazırlanan tanıtım videoları gösterildi. Törene CHP listesinden aday gösterilmesi tartışmalara neden olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin katılmadı.

SADULLAH ERGİN NEDEN KATILMADI?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, gazetecilerin, “Sadullah Bey neden katılmadı?” sorusuna, şu şekilde yanıt verdi:

“DEVA Partisini temsilen ben buradayım. İl başkanları toplantımız devam ediyor. Kendi aramızda iş bölümü yaptık. Kendisi genel başkanımıza refakat ediyor. Sadullah Bey, teşkilat başkanımız. Onun adına vekaleten, kendi adıma asaleten geldim. CHP listelerinden seçime girmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz elimizden geldiğince mücadele edeceğiz ve bu mücadelenin sonunda 14 Mayıs’ta bu ülkenin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Biz DEVA partisi rozeti ve kimliği ile genel başkan yardımcıları olarak CHP listelerinden milletvekili adayıyız. Parlamento’ya girdiğimizde de DEVA partisinin milletvekilleri olarak yemin edeceğiz. Bu sadece seçim iş birliğidir” 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir