CHP’de aday belirlemede kriz devam ediyor

CHP'de aday belirlemede kriz yaşanıyor. İstifalar, tepkiler, açıklamalar peş peşe geliyor. Ankara'nın Çankaya ilçesi CHP'nin aday belirlemediği ilçelerin başında geliyor. CHP Genel Merkezi'nin 25 aday adayının dışında başka bir ismi adaylaştıracağının iddia edilmesinin ardından 25 aday adayından Genel Merkez'e ültimatom geldi. Aday adaylığı başvurularının 5 Aralık 2023'te sona erdiği hatırlatılan bildiride, bunlar dışında bir adayın mevcut başvurular arasında yapılması gerektiği belirtildi.

featured

CHP’de aday belirleme çalışmaları sürüyor. CHP’de İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) ile Ankara‘nın Çankaya İlçe Belediyesi’nde henüz aday belirlenmedi.

Ankara’da kritik önemde ilçelerden biri olan Çankaya’da ise şu ana kadar 25 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. Burada da adayın açıklanmasına kısa bir süre kalırken CHP’de Çankaya için bir genelge yayımlandı.

MYK’ya sunulmak üzere Genel Merkez’e gönderilen bildiride aday adaylık başvurusu tarihinin 5 Aralık 2023’te sonlandığı anımsatıldı. Bu süre zarfında toplam 25 kişinin ise aday adaylığı başvurusu yapıldığı belirtildi.

Yasal sürede Genel Merkez yöneticisi dahi olsa 25 adayın saptanmasının kabul edilemeyeceği belirtilirken aksi bir durumda güven sorunu olacağı da savunuldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir