CHP’li Tanrıkulu: Suriyeliler giderse tarım sektörü çöker

CHP'nin mülteciler konusundaki ikiyüzlü politikası devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'göndereceğiz' dediği Suriyeliler için CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'Suriyeliler giderse tarım sektörü çöker' ifadelerini kullandı. CHP'li Özgür Özel ise Türkiye'yi mülteci akınına uğratacak bir teklifte bulunmuş ve coğrafi çekincenin kaldırılmasını istemişti.

featured

CHP’nin Suriyeli sığınmacılar konusunda ikiyüzlü ve tutarsız politikası devam ediyor. Genel başkanından genel başkan yardımcılarına, milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar herkesin ayrı telden konuştuğu sığınmacılar konusunda bu defa da PKK’ya yakınlığı ile tanınan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuştu.

SURİYELİLER GİDERSE TARIM SEKTÖRÜ ÇÖKER

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Suriyeli göçmenler olmazsa tarım sektörü çöker’ ifadelerini kullandı.

‘NEFRET SÖYLEMİ ÜRETİLMEMELİ’

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bazı milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından son zamanlarda Suriyeli ve Afganlara yönelik sürdürülen nefret söylemine de karşı çıkan Tanrıkulu “Dünyada gerçek barış sağlanmadığı, ekonomik refah ve adalet tesis edilmediği sürece göçler sürecek, mülteciler olacaktır. Afgan ve Suriyeli göçmenler üzerinden mültecilere karşı ırkçı ve nefret söylemleri üretilmemelidir” dedi.

CHP’nin Suriyeliler konusunda ikiyüzlülüğünün belgesi ortaya çıktı: ‘Coğrafi çekinceyi kaldıralım’

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir