2 lüks daireye adrese teslim ihale! İşte CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz’ün rüşvet dosyası

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde irtikap ve rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan CHP'li Belediye Başkanı Bülent Öz'ün soruşturma dosyasındaki detaylara ulaşıldı. Çan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Öz'ün şu anda oturduğu yaklaşık 3 milyon TL değerindeki evi, bir temizlik firmasına verdiği ihale karşılığında aldığı öğrenildi. Başkan Öz'ün evin tapusunu kendi üzerine yapmayıp, bir arkadaşının üzerine yaptığı belirlendi.

featured

Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde müteahhit kuzeni Özgür Erbil’in belediye hakkında savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından irtikap ve rüşvet almak iddialarıyla gözaltına alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz önceki gün adli kontrol şartıyla serbest kaldı. CHP’li Bülent Öz‘ün soruşturma dosyasındaki detaylara ve kirli ilişkilerine SABAH ulaştı.

BAŞKANA LÜKS EV KIYAĞI

Soruşturma dosyasına yansıyan iddialara göre İstiklal Mahallesi Engin Çavuş Sokak’ta bulunan bir dairede kiracı olarak oturan Belediye Başkanı Bülent Öz, evin satılacak olması nedeniyle ev arayışına girdi. Oturduğu dairenin hemen karşısında bulunan dairenin belediyenin çöp toplama ve nakil işini yapan Öz-Tek firmasına ait olduğunu öğrenen Başkan Öz, firma yetkilisi A.İ.Ö. ile kuzeni aracılığıyla iletişime geçti.

İddiaya göre ihale süresi sona ermekte olan firma, Başkan Öz’e çöp toplama işinin kendilerine yeniden verilmesi karşılığı iki daire teklif etti. Bunun üzerine Başkan Öz, çöp toplama ihalesini 2 milyon 400 bin yıllık bedelle 3 yıllığına toplam 7 milyon 200 bin lira karşılığında söz konusu firmaya (Öz-Tek) verdi.

Öz, dairelerin hemen restorasyon işine girdi ve iki kat arasına merdiven yaptırarak, dublex daireye çevirdi. Bu işle ilgilenmesi için de kuzeni Özgür Erbil’i görevlendirdi. Erbil, başkan ve eşinin istekleri doğrultusunda 250 bin TL harcayarak evi lüks bir şekilde restore etti.

EVİ ARKADAŞINA DEVRETTİLER

İddiaya göre eve yerleşen Başkan Öz, evin satın alım işlemleri için İstanbul’da yaşayan arkadaşı S.K. ile bağlantı kurdu.

(Başkan Öz’ün arkadaşı evi devralan S.K)

22.09.2020 tarihinde İstanbul’a giden Başkan Öz, arkadaşı S.K. ve firma yetkilisi R.A. ile Bayrampaşa’da bir araya geldi. Başkan Öz ve R.A. bir bankaya giderek arkadaşı S.K.’nın hesabına 250 bin TL aktardı. Daha sonra Bayrampaşa Tapu Müdürlüğü’ne geçen üçlü, o dönem 650 bin TL değeri olan iki daireyi 250 bin TL karşılığında S.K.’nin üzerine geçirdi.

(Evi devreden Öz-Tek firma yetkilisi R.A)

HTS KAYITLARIYLA DOĞRULANDI

Başkan Öz’ün oturduğu evin restorasyon işlerini tamamlayan Özgür Erbil, başkandan bir türlü alacağını alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunarak kirli ilişkiyi deşifre etti. Erbil’in verdiği bilgiler doğrultusunda Çan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında ifade veren firma yetkilisi R.A. ve Bülent Öz’ün savcıya çelişkili ifadeler vermesi üzerine soruşturma derinleşti. Firma yetkili R.A., satış günü Bülent Öz’ü görmediğini ve hiç tanımadığını iddia etse de bu ifadesi çapraz sorgulamada çürütüldü. Başkan Öz’ün R.A. ve S.K. ile devir sırasında birlikte olduklarının HTS ve kamera kayıtlarıyla da doğrulandı. Öte yandan Başkan Öz’ün eşine ait whatsapp yazışmalarında ‘Evi kimin üstüne yapıcaz, şimdi bi de bunu düşünücez’ ifadelerinin yer aldığı görüldü.

CHP’li Çan belediyesine rüşvet operasyonu! Başkan Bülent Öz ile üç kişi gözaltına alındı

Savcılık, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kalan Başkan Öz ve R.A.’nın tutuklanması için bir üst mahkemeye itiraz etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir