Bursa’da cezaevi aracına bombalı saldırı! 1 şehit, 4 yaralı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 infaz koruma memuru şehit oldu. Bakan Soylu, Bursa'daki patlamanın ardından açıklama yaptı. İşte detaylar...

featured

Olay, saat 7.30 sıralarında Bursa‘nın Osmangazi ilçesi Mudanya Caddesi İhsaniye metro istasyonu yakınlarında meydana geldi. 30 infaz koruma memurunun bulunduğu servis otobüsü sağ şeritte seyir halindeyken yolun kenarına bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu düşünülen bir patlayıcı infilak etti.

Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. Olayda henüz kimliği açıklanmayan 1 infaz koruma memuru şehit oldu, 1’i ağır 4 personel de yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan kısa sürede olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

SALDIRI EYP İLE OLDU

Patlamanın nedeni araştırılırken Bursa Valisi Yakup Canpolat, “Saldırı ağacın dibine bırakılan el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bomba ile yapılmış” dedi.

DHA muhabiri Esra Türker CNN TÜRK canlı yayınında patlama ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Cezaevi personellerini nöbet değişimi için alan servis aracında, cezaevi yolu istikametinde seyrederken bir patlama meydana geldi. Cezaevi personellerinin ilk ifadelerine göre bir terör saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor. Bursa Emniyet Müdürü de şu anda olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da meydana gelen patlama sonucu 1 infaz koruma memurunun şehit olduğunu belirterek, şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personellere de şifa diledi.

Bakan Soylu, Twitter’dan şu ifadeleri paylaştı;

Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP’nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.

”UZAKTAN KUMANDALI BİR EYP’NİN PATLATILDIĞI DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen Patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalamaktır” dedi.

ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bursa’daki patlamada şehit olan infaz koruma memurunun Cengiz Yiğit olduğu açıklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir