Çevrimiçi İş Geliştirme İçin Alakalı ve Faydalı Siteler

featured

Amacınıza hizmet edebilecek en iyi siteleri belirlemek tercihlerinizi daha doğru olması konusunda size yardımcı olacaktır. İşinizi en iyi şekilde olmasını sağlamak, ciddi bir rekabet ortamının olduğu bu dünyada kısa sürede sivrilmek sizler için büyük bir önem taşıyacaktır. Çünkü büyük bir dünyada yok olup gitmekle aynı hızla büyümek arasında çok ince bir çizgi var diyebiliriz.

Bu çizginin pozitif tarafından yer almak istiyorsanız online yani çevrimiçi dünyada yer almak istiyorsanız bu konuda çalışmalar yürütmeniz gerekiyor. Bu konuda sizlere yardımcı olabilecek bazı iş geliştirme ve büyütme sitelerini sizlere aktarmaya çalışacağız.

Online İş Geliştirmeye Yardımcı Siteler

Kendi işinizi çevrimiçin olarak kurmak, rakiplerinizin önünde yer almak istiyorsanız kendinizi zorlamadan tercihinizi yapmanız gerekiyor. Bunun için elinizi güçlendirecek bazı siteler aşağıda ki gibidir.

  • Eleman Bulma Siteleri

Kuracağınız işte büyümek istiyorsanız sizinle birlikte bu işe baş koyabilecek kalifiye elemanlar bulmanız gerekiyor. Global bir şirkete sahipseniz istediğiniz elemanı bulmak için Türkçe işçi bulma siteleri yerine dünyada kabul gören sitelerde arayabilirsiniz. Ranstand, CareeJet ve GlassDor ilk bakabileceğiniz noktalar olacaktır.

Ülke içerisinde bulmak için Kariyer.net, Linkedln, İşKur ilk bakacağınız noktalar olacaktır. Buralarda doğru kriterleri belirleyerek tercih yapmanız aradığınız kişiyi bulma konusunda size gerekli anlamda desteği verecektir. Amacınız uygun bir maaşla insan çalıştırmak olmamalı, aksine sizin işinize yarayacak, işin büyümesine yardımcı olacak insanları bulmak olması gerektiğini unutmamanız gerekiyor.

  • SEO Optimizasyonuna Önem Verin

Bir site olarak bahsetmek mümkün olmamakla birlikte internet üzerinden arama motorları içerisinde SEO konusunda büyük önem vermeniz gerekiyor. Sektörünüz ne olursa olsun arama konularında en önde çıkmak, rakiplerinizin önünde bir kazanç elde etmeniz ve dikkat çekmeniz anlamında önemli olacaktır.

Başlangıç olarak Google SEO işlemleri en önemli konu olmakla birlikte, bunun dışında diğer arama motorları içinde çalışma yapmanız gerekiyor. Yandex, Bing ve daha farklı motorlara göre sitenizi düzenleyerek her noktada en önde çıkmanız gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Çok basit bir detay gibi dursa da online sitenize giren kişi sayının ne kadar hızlı arttığını gördüğünüzde aslında o kadar da zor olmadığını sizlere göreceksiniz.

Google bu konuda zirve noktası olarak duruyor. Sadece birkaç detaya dikkat ederek doğru tercihleri yapmanız sizin büyük bir avantaj sağlamanıza ve öne geçmenize imkan tanıyacaktır.

  • Give a Grad a Go Sitesi

Bu site birçok insan tarafından yeni duyulmuş olabilir. Ancak online dünyada gelişmek ve rakiplerinizin her zaman önünde yer almak istiyorsanız bu siteyi mutlaka listenize eklemeniz gerekiyor. Bu siteyle ilgili olarak sizlere birçok imkan ve detay verilmektedir. Give a Grand A Go Sitesi size beklediğinizden fazlasını verecektir.

Şirketinizi nasıl geliştirebilir, nasıl diğerleri ile rekabet edebilir, nasıl işçi bulabilir, çalışanlarınızdan maksimum verimi nasıl alabilirsiniz gibi birçok konuda size bilgi verecektir. Bahsegel tarzı sitelerin büyümesinde bu tür bilgilerin büyük bir öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizlerde bu konuda gerekli bilgilere ulaşmak ve zorlandığınız konularda bakmak istediğiniz tüm detaylara buradan ulaşmak mümkün olacaktır. Giveagradago.com

  • Ted Talks

Bir iş yapmak için öncelikle ilham sahibi olmanız gerekiyor. Ülkemizde birçok insan bir iş yapmak istiyor ancak ne iş yapacağını bilmediği için genelde bu istekleri kendi içlerinde ölüp gidiyor. Kendinizi geliştirmek ve büyümek istiyorsanız bakmanız gereken yerlerin başında Ted Talks geliyor.

Burada size ilham verecek birçok insanın birebir konuşmasını görebilirsiniz. Anlattıkları hikayeler bazen çok uçuk gelse dahi araştırmanızı yaptığınızda aslında çok kısa bir şekilde özet geçtiklerini görecek ve o insanlara hayran olacaksınız.

Bu konuşmalar aynı zamanda sizlere ekstra ilham sağlayacak ve belki de bazı fikirlerin aklınızda net bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olacak diyebiliriz. Çünkü dünya üzerinde birçok insanın bu konuda bilgi aldığınız ve kendilerini geliştirme konusunda büyük yol kat ettiklerini sizlere göreceksiniz. Tek yapmanız gereken o ilhamı bulacak noktaya ulaşmak olacaktır.

  • Online Ticaret Siteleri

Online olarak büyümek istiyorsanız bu konuda online ticaret sitelerinden mutlaka destek almanız gerekiyor. Büyük bir rekabete girecek sermayeniz yoksa bu siteleri kendinize rakip olarak görmek yerine o siteleri kendinize arkadaş olarak görerek hareket etmeniz size fayda sağlayacaktır.

Örneğin sitenizde bir ürün satacaksınız. Ancak satacağınız bu ürünün doğru ve aktif bir şekilde herkes tarafından görülmesini istiyorsunuz. Bunun için çok ciddi bir harcama yapmanız gerekiyor. Ancak online alışveriş sitelerinde yapacağınız eklemeler sayesinde sadece ülkemizde değil dünya üzerinde sizin ürününüzü milyonlarca insanın görmesini sağlayabilirsiniz.

Amazon, AliBaba gibi siteler bu konuda sizlere gerekli desteği sunuyor. Ancak satacağınız ürünü sadece ülke pazarında insanlara sunmak istiyorsanız Trendyol, N11 ve Sahibinden gibi siteleri tercih edebilirsiniz.

Bu sitelerde ücretsiz dükkan açabiliyor ve belirli bir komisyon ile ekleme yapabiliyorsunuz. Aslında çok zor bir iş gibi duran başlangıç evresini atlattıktan sonra çevrimiçi işinizin ne kadar hızlı bir şekilde geliştiğine sizde şaşıracaksınız. Önemli olan noktanın başlamak ve gelişime yönelik adımlar atmak olduğunu hiçbir zaman unutmadan hareket etmeniz gerekiyor. Ne kadar doğru adım atarsanız o kadar çok avantaj sağlamış olursunuz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir