Cem Uzan, Salih Mirzabeyoğlu için atılan manşet nedeniyle özür diledi! Sıra Yılmaz Özdil’de

Türkiye'den ayrılmadan önce Star gazetesinin patronu olan Cem Uzan, 28 Şubat sürecinde cezaevinde olan Salih Mirzabeyoğlu için atılan çirkin manşet nedeniyle özür dileyerek "Utanç verici rezalet bir manşet" ifadelerini kullandı. O dönem çirkin manşeti hazırlayan Yılmaz Özdil'in ise ne yapacağı merak konusu...

featured

Türkiye’de Genç Parti ile tanınan iş ve siyaset insanı Cem Uzan, 2002 seçimlerinden sonra Türkiye’den ayrılarak Fransa’ya yerleşmişti. Uzan Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. Son olarak gazeteci Yakup Köse’ye konuşan Uzan çarpıcı itiraflarda bulundu.

“TIRAŞ OLURKEN YÜZÜNÜ KESTİ” MANŞETİ SORULDU

Köse, Uzan’a hakkında açılan davalar ve TMSF el koymalarından önce patronu olduğu Star gazetesinin Salih Mirzabeyoğlu hakkındaki çirkin manşeti sordu.

Yakup Köse, kamuoyunda Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınan, 28 Şubat sürecinde İbda-c lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Salih İzzet Erdiş’in cezaevinde işkence gördüğü fotoğrafı manşetine taşıyarak “taraş olurken yüzünü kesti” metni yazılan gazete küpürü Uzan’a gösterdi.

“UTANÇ VERİCİ REZALET BİR MANŞET”

Açıkça işkenceye uğradığı belli olan bir tutuklunun bu görüntülerini dalga geçer ifadelerle gazetesinde manşetine çıkaran Uzan, bu olay nedeniyle özür diledi. Uzan, “Utanç verici. Çok net samimi olarak söylüyorum. Utanç verici rezalet bir manşet. Rezillik. İşkence gördüğü belli bir fotoğraf üzerinden alay etmek insanları küçük düşürmek ahlaksızlıktır rezilliktir. Bütün sevenlerinden özür diliyorum” dedi.

O dönem o rezalet manşeti atan Yılmaz Özdil’in ise konuya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir