Cem Küçük: “Rusya bizim 60 askerimizi şehit etti, kınayamadık”

featured

Twitter’da “Kaç saat oldu” isimli kullanıcının paylaştığı videoda, Cem Küçük’ün 60 askerimizi şehit ettiler sözü paylaşıldı.

 

NE OLMUŞTU?

27 Şubat 2020‘de Rusya destekli Suriye Silahlı Kuvvetleri,  Suriye’nin İdlib ilinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı tabura hava saldırısı düzenlemişti. Esad rejimi tarafından askerlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucu çok fazla şehit haberi geldi. O günlerde de açıklanan şehit sayısının gerçek olmadığı ve sayıların halktan saklandığı ile ilgili çok sayıda haber yapılmıştı.

Bölgeden ve Sosyal Medya’dan paylaşılan bilgilerde şehit sayısının kimine göre 58 kimine göre 129 olduğu, hatta 65. Mekanize Tugayına bağlı 1. bölüğün vurulduğunu ve desteğe giden ayrı bir bölüğünde vurulduğu, böylece şehit sayısının açıklanan rakamlardan daha çok olduğu söylendi. 

Yukarıdaki iddialar sonucunda milyonlarca vatandaş ise internet üzerinden ‘İdlib’de kaç asker şehit oldu?’, ‘ İdlib’de şehit olan asker sayısı’, ‘İdlib’de gerçek şehit sayısı’, ‘ İdlib şehitleri gizleniyor mu?’ gibi aramalar yapmaya başladı.

TÜM AÇIKLAMALAR

Hatay Valiliği kesin bir dil ile tüm iddiaları yalanlayarak, şehit sayımızın 33 olduğunu yaralı sayımızın 32 olduğunu ve yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını bildirmiş ve  Valilik, saldırının yapıldığı bölgede şehit olan ve yaralanan askerlerin tamamının Türkiye’ye getirildiğini söylemişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da Hatay Valiliği’nin açıkladığı şehit sayısını doğrulamış, Esad rejiminden 309 askerin öldürdüldüğü biligisini de eklemişti.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şehit sayımızı 36 olarak açıklamıştı.

Üzerinden aylar geçtikten sonra Cem Küçük’ün yaptığı “Rusya bizim 60 askerimizi şehit etti” açıklaması kafaları karıştırdı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir